Mic-dejun pentru copiii pretențioși la mâncare - 7 rețete care îi vor încânta

Mic-dejun pentru copiii pretențioși la mâncare - 7 rețete care îi vor încânta

Să pregătești un mic-dejun pentru copii mofturoși poate fi o adevărată probă a răbdării. Dacă nu mai ai idee ce să le pui pe masă celor mici dimineața, atunci noi îți propunem câteva idei foarte bune.

Panini cu ou și prosciutto

Ingrediente

8 ouă
sare
piper
100 g unt
4 chifle
220 g prosciutto, tăiat în felii subțiri
220 g cașcaval

Mod de preparare

Într-un bol se bat cu telul cele 8 ouă, un praf de sare și un praf de piper. Se topește jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie neaderentă. Se pun ouăle și se amestecă.

Chiflele se taie pe jumătate, ca pentru sandviș. Se pun pe una dintre felii prosciutto și cașcaval. Se topește untul rămas într-o tigaie de tip grill. Se pun sandvișurile. Se presează cu o spatulă, câte 4-6 minute pe fiecare parte. Se servesc calde.

 

Brioșe din omletă

Ingrediente

9 ouă
100 g brânză sfărâmată de capră
50 g brânză feta
1 ardei gras roșu tocat
2 ardei grași verzi
2 fire de ceapă verde
câteva fire de pătrunjel verde tocat
câteva fire de mărar tocat
50 g unt

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge tava de brioșe cu unt și se lasă deoparte. Ouăle se bat bine cu telul, apoi se adaugă restul de ingrediente. Fiecare formă de brioșe se umple cu această compoziție. Tava se dă la cuptor pentru 20-25 de minute.

 

Rulouri cu ce ai prin frigider

Ingrediente

1 ou
1 lingură de lapte
1 praf de sare
1 praf de piper
1 foaie de tortilla

Pentru umplutură: spanac proaspăt, roșii, bacon, cârnați, brânzeturi

Mod de preparare

Într-un bol mic se amestecă oul cu laptele. Foaia de tortilla se pune pe o farfurie. Se presară brâză răzuită.

Se unge cu ulei o tigaie cu dimensiuni potrivite pentru foaia de tortilla. Se pune la foc mediu. Se toarnă compoziția de ou și se lasă să se coacă la fel ca o clătită. Se asezonează cu sare și piper. Când este gata se pune peste foaia de tortilla. Deasupra se pun ingredientele umpluturii tocate mărunt. Se înfășoară destul de strâns și se taie pe jumătate. Se servește imediat.

 

Parfait din iaurt în borcănel

Ingrediente

200 g iaurt grecesc

După gust: căpșuni și fistic, fructe de pădure și nuci, caise și caju, curmale și nuci pecan

Mod de preparare

Într-un borcan de 250 g se pune un strat de iaurt, un strat de fructe spălate și tocate mărunt, altul de iaurt, altul de nuci sau ce oleaginoase ai ales, altul de fructe, apoi iaurt.

 

Clătite cu sirop de afine

Ingrediente

500 g afine
300 g sirop de arțar
350 g făină
2 lingurițe de praf de copt
½ linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de sare
300 ml lapte bătut
2 ouă (la temperatura camerei)
50 g zahăr
1 linguriță de miere
1 linguriță extract de vanilie
60 g unt
Iaurt, pentru servit

Mod de preparare

Se dă la cuptor la temperatura de 220°C o tavă de 30X40 cm.

Într-o tigaie se pun afinele și siropul de arțar. Se lasă la foc timp de 5 minute.

Într-un vas se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. În alt vas se omogenizează laptele bătut, ouăle, zahărul, mierea și extractul de vanilie. Se topesc 3 linguri de unt și se încorporează în amestecul lichid. Se amestecă ingredientele lichide cu cele solide.

Se scoate tava din cuptor cu grijă și se toarnă untul rămas. Se pune aluatul și se întinde uniform. Se dă la cuptor pentru 13-15 minute. Se taie felii și se servește cu sosul de afine și cu iaurt.

 

Pizza cu de toate

Ingrediente

450 g aluat de pizza
200 g crochete de cartofi (congelate)
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă roșie mică tocată mărunt
1 ardei gras roșu tăiat felii
1 ardei gras verde tăiat felii
100 g brânză Gruyère sau Emmentaler
100 g șuncă (feliată)
6 ouă mari
1 praf de sare
1 praf de piper
făină (pentru întins aluatul)
mălai (pentru presărat deasupra aluatului)

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Aluatul de pizza se lasă la temperatura camerei pentru 30 de minute. Pe o foaie de copt, se pun crochetele de cartofi și se stropesc cu ulei de măsline. Se lasă 10 minute și se întorc. Se scot și se dă cuptorul la 220°C.

Într-un vas se amestecă ceapa, ardeii grași, uleiul de măsline, sarea și piperul. Se amestecă bine și apoi se adaugă 75 g de brânză. Se presară mălai într-o tavă de copt.

Se presară cu făină o suprafață dură. Se întinde aluatul de pizza având grijă să aibă un diametru de 30 cm. Se pune apoi pe tavă. Se pun deasupra toate ingredientele, inclusiv crochetele de cartofi. Fiecare ou se sparge și se adaugă peste blatul de pizza. Se dă la copt pentru 15-17 minute.

 

Frigănele cu fructe de pădure

Ingrediente

50 g unt
400 ml lapte
4 ouă
70 g zahăr
2 lingurițe de extract de vanilie
½ linguriță de sare
12 felii de pâine
170 g zmeură
170 g afine

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se ung cu unt 4 forme de 250 g rezistente termic.

Într-un vas se amestecă laptele, cu ouăle, zahărul, vanilia și sarea. Se înlătură coaja de la pâine și se unge fiecare felie cu unt. Se taie apoi pe jumătate formându-se triunghiuri. Se așează apoi feliile în bolurile termorezistente cu partea unsă cu unt în interior. Se acoperă cu afine și zmeură, se mai pune un strat de pâine și unul de fructe.

Se toarnă amestecul de lapte. Se presară cu zahărul rămas. Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute.

 

Sursa: totuldespremame.ro

Adaugă comentariu