Omletă la cuptor cu legume, șuncă și brânză – un preparat sănătos și ușor de gătit

Omletă la cuptor cu legume, șuncă și brânză – un preparat sănătos și ușor de gătit

Când vrei să hrănești întreaga familie cu un preparat sănătos și ușor de gătit, încearcă această rețetă de omletă la cuptor, cu legume, șuncă și brânză. Este perfectă pentru micul dejun, dar poate fi servită și la prânz sau chiar la cină.

Această omletă este bogată în proteine și are foarte puțini carbohidrați, fiind ideală și dacă ești la dietă. Poți înlocui șunca slabă cu felii de cârnați sau bacon, dar numai dacă îți permite silueta și colesterolul.

Află cum prepari omletă la cuptor sănătoasă și delicioasă.

Rețetă de omletă la cuptor: ingrediente, preparare

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 8 ouă
  • 100 mililitri lapte 3,5% grăsime
  • 200 grame șuncă tăiate cubulețe sau fâșii
  • 120 grame brânză cheddar dată pe răzătoare
  • 1 ceapă mică tocată mărunt
  • O jumătate de ardei gras roșu tăiat cubulețe
  • O jumătate de ardei gras verde tăiat cubulețe
  • 5 roșii cherry tăiate pe jumătate
  • Sare și piper, după gust
  • 2 fire de ceapă verde și mărar sau pătrunjel (opțional, pentru decor)

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron mare laptele, ouăle, sarea și piperul. Adaugă restul ingredientelor (mai puțin roșiile cherry și ceapa verde) și amestecă până se omogenizează compoziția.

Pune amestecul într-o tavă pătrată cu diametrul de 20 de centimetri, unsă înainte cu puțin ulei. Pune jumătățile de roșii cherry pe suprafața compoziției.

Introdu tava la cuptorul preîncălzit. Lasă omleta la cuptor pentru 45 de minute, maximum o oră. la o temperatură de  175 de grade Celsius sau până când omleta capătă la suprafață o crustă aurie și este pufoasă.

Scoate tava din cuptor și las-o deoparte 5-10 minute înainte de a o tăia. Presară pe deasupra ceapă verde tocată mărunt, mărar sau pătrunjel. Servește cu o salată de primăvară delicioasă.

 

Sursa: csid.ro

Adaugă comentariu