Trei rețete de salate perfecte pentru slăbit și gustoase
- 2021-01-22
- 5311
Salatele sunt cel mai bun mod de a consuma legume crude. Consumul de legume proaspete ne aduce un aport important de fibre, implicate în detoxifierea organismului, în scăderea absorbției colesterolului, dar și în prevenția constipației. Fibrele previn de asemenea apariția cancerului digestiv, în special a cancerului de colon și sunt indicate în orice cură de slăbire.
Studiile au demonstrat de-a lungul timpului că fiecare legumă sau fruct prezintă anumite beneficii pentru sănătatea noastră, astfel ca pentru a ne menține starea de bine nu ne putem lipsi de fructe și legume.
SALATĂ CAPRESE CU AVOCADO
Ingrediente
80 ml oțet balsamic
1 cană roșii cherry tăiate în jumătate
1 avocado mediu tăiat cubulețe
frunze de busuioc
1 1/2 lingurițe ulei de măsline extra virgin
sare și piper după gust
semințe de susan prăjite
Mod de preparare
Într-o cratiță mică, adu oțetul la temperatură de fierbere la foc mediu. Apoi, mai lasă-l pe foc 8-10 minute până când se îngroașă și i se înjumătățește volumul.
Între timp, se amestecă roșiile, avocado și busuiocul într-un castron.
Se stropește cu ulei și se amestecă din nou, apoi se presară sare și piper.
Se separă în boluri, se stropește cu oțet și se împrăștie semințe deasupra.
SALATĂ DE LINTE ȘI FASOLE
Ingrediente
1 cană de linte uscată
400 gr fasole neagră clătită
1 ardei roșu mic
1/2 ceapă roșie
1-2 roșii
ceapă verde
pentru dressing:
zeama de la 1 lămâie
2 lingurițe ulei de măsline
1 linguriță muștar Dijon
1-2 căței de usturoi tocați
1 linguriță chimion
1/2 linguriță oregano
sare după gust
1/3 linguriță coriandru
Mod de preparare
Se prepară lintea conform instrucțiunilor de pe pachet, astfel încât să rămână puțin fermă, apoi se scurge.
Între timp, prepară dressing-ul: amestecă bine toate ingredientele într-un bol mic.
Taie ardeiul, ceapa și roșiile. Amestecă-le într-un castron cu fasolea neagră, lintea, apoi adaugă dressing-ul.
SALATĂ CU CARTOF DULCE
Ingrediente
600 gr cartof dulce tăiați în bucăți
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
1 lingură fulgi de chili
400 gr fasole neagră clătită
150 gr porumb dulce clătit
2 avocado
250 gr roșii tăiate în bucăți
1 ceapă roșie mică
coriandru
zeamă de limetă
sare și piper după gust
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Pe tavă cu hârtie de copt se pun cartofii și se stropesc cu ulei de măsline, sare și piper. Se lasă la cuptor 30 de minute.
Când cartofii dulci sunt aproape gata, se combină restul ingredientelor într-un castron mare, se asezonează și se amestecă fără a se zdrobi avocado.
Se împarte în porții egale și se servește imediat.
Sursa: viva.ro