4 rețete de smoothie de la nutriționiștii vedetelor

4 rețete de smoothie de la nutriționiștii vedetelor

Amestecurile de sucuri de fructe și/sau legume + verdețuri sunt adevărate elixire. Ele conțin cantități mari de fibre, vitamine, minerale, enzime, apă alcalină plus alte principii nutritive, în funcție de combinațiile pe care vrei să le faci și de imaginație. De aceea, ele ajută foarte mult digestia, combat constipația și stimulează tranzitul intestinal, iar unele îmbunătățesc metabolismul și scad apetitul. Sunt minunate la micul dejun, o masă uşoară sau o gustare între mese. Atenţie însă la interval! Se consumă la 2-3 ore după masă sau cu 1-2 ore înainte de masă. Cu puțină informare și imaginație, deci, îți poți crea chiar tu elixirul sănătății și al frumuseții. Da, ne putem inspira și din rețetele recomandate de către nutriționiști vedetelor:

1. Spa Smoothie

Ingrediente

1/4 avocado

1 până la 2 lingurițe cu semințe de chia

suc de la 1 lămâie

spanac (proaspăt sau congelat)

un castravete mic

1/4 cană cu frunze proaspete de mentă

2 căni de lapte de nuci neîndulcit

Instrucțiuni: Plasați toate ingredientele într-un amestecător de mare viteză și amestecați la consistența dorită. Dacă utilizați spanacul înghețat, nu este nevoie să adăugați gheață. Dacă utilizați spanac proaspăt, puteți adăuga puțină gheață pentru a răci băutura.

Sfat important: Uleiurile din frunzele de menta vă vor ajuta să vă rehidratați în mod natural când nu vă simțiți bine. Puneți un pic de ceai de mentă și păstrați-l în frigider, apoi utilizați-l în loc de lapte de nuci ca bază a smoothie-ului pentru o senzație revigorantă! De asemenea, adăugați verdeață (broccoli, de exemplu) și migdalele, care sunt, de asemenea, o mare sursă de antioxidanți și nutrienți.

 

2. Kale Me Crazy

Ingrediente:

1 lingură de cocos

1 lingură de unt de migdale

frunze de broccoli

1 cană de lapte cu migdale neîndulcite

Instrucțiuni: Așezați toate ingredientele într-un mixer de mare viteză și amestecați la consistența dorită. Dacă aveți nevoie să-l răciți, adăugați puțină gheață.

Adăugați boabe bogate cu vitamina C.

Delicioasele afine și acai sunt încărcate cu vitamina C! Ele conțin, de asemenea, antioxidanți, ce au capacitatea de a scădea nivelul de colesterol, de a lupta împotriva stresului oxidativ și de a preveni îmbătrânirea.

Împachetat cu vitamina A și fibre, fructul acai este un super-erou al pielii. Spanacul din acest lichid este de asemenea o mare sursă de omega-3, potasiu, calciu, fier, magneziu și vitamina B, C și E.

 

3. Acai verde

Ingrediente:

1 porție de proteine din vanilie de mazăre organică

1/4 – 1/2 avocado

1 lingură de semințe chia

spanac

1 lingură de Acai

1/4 cană de afine ecologice congelate sau proaspete

2 căni de lapte de migdale neîndulcit

Instrucțiuni: Așezați toate ingredientele într-un mixer de mare viteză și amestecați la consistența dorită. Dacă nu utilizați afine congelate, puteți adăuga puțină gheață pentru a o răci.

Adăugați niște turmeric

Turmericul conține proprietăți medicinale numite curcuminoide, dintre care cel mai important este curcumina. S-a demonstrat că prezintă activități antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice și anticanceroase.

O altă componentă cheie a acestei soluții este trigliceridele sale cu lanț mediu (MCT). MCT-urile sunt o grăsime sănătoasă care poate reduce inflamația prin uciderea bacteriilor rele, cum ar fi Candida sau drojdie, care pot supraaglomera în intestinele noastre. Sunt cunoscute și pentru creșterea energiei, scăderea greutății și controlul apetitului. MCT-urile provin cel mai adesea din nucă de cocos. Sunt un ulei clar și fără gust, ușor de adăugat în piureuri.

Adăugați puțină zmeură la acest smoothie pentru a vă lua vitaminele A, C și E!

 

4. Cremă de cocos și turmerică

Ingrediente:

1 lingură de cocos

1 lingură de unt de cocos sau ulei

2 linguri de fibre de salcâm pentru alimente

1 cană de lapte cu migdale neîndulcite

1/4 cană de zmeură înghețată sau proaspătă

Instrucțiuni: Așezați toate ingredientele într-un mixer de mare viteză și amestecați la consistența dorită. Dacă nu utilizați zmeura înghețată, puteți adăuga puțină gheață pentru a o răci.

 

Cum pot aceste smoothie-uri să ne  îmbunătățească sistemul imunitar?

În această perioadă a anului, un plus de imunitate cu vitamina C nu strică, adevărat? Vitamina C joacă un rol important în sistemul imunitar: Stimulează producerea de celule albe din sânge, care ajută la combaterea infecțiilor. De asemenea, poate reduce timpul în care o infecție rămâne în organism.

Rețetele de mai sus sunt formula de proteine, grăsimi, fibre și verdeață garantată pentru a vă hrăni corpul cu ceea ce are nevoie pentru a reduce senzația de foame, pentru a vă menține ore întregi și pentru a limita zahărul excesiv. Ele sunt, de asemenea, o modalitate ușoară de a crește consumul de vitamina C, deoarece acestea sunt abundente în verdeață cu frunze, fructe citrice, fructe de pădure, și chiar avocado!

Sursa: livetrending.ro

Adaugă comentariu