Ceaiuri care îți curăță organismul după mesele copioase de sărbători
- 2016-12-27
- 12501
Este foarte greu să te abții să nu guști din bucatele de pe mesele de sărbători, când vezi atâtea bunătăți în fața ochilor. Însă după mesele copioase, organismul are nevoie de o „curățare”, care va stimula digestia și te va face să te simți mult mai bine. În cazul când observi că ai o digestie proastă trebuie să intervii imediat. Îți propunem câteva remedii naturiste care pot trata greutatea la stomac și stimula digestia.
1. Ceaiul de rozmarin
Acest tip de ceai a fost folosit încă de strămoșii noștri, și este foarte cunoscut datorită beneficiilor sale antioxidante. Ceaiul de rozmarin ajută la tratarea indigestiei, constipației și durerilor abdominale. Totodată, reduce spasmele apărute la nivelul tractului digestiv și stimulează producerea și eliminarea de bilă.
2. Ceaiul de mentă
Te poate ajuta să scapi de neplăcerile apărute în urma unei mese copioase, dar totodată este un remediu bun împotriva indigestiilor, infecțiilor gastrointestinale și a balonării. Ceaiul de mentă poate trata toxiinfecțiile alimentare.
3. Ceaiul de mușețel
Este recomandat în toate afecțiunile stomacului și intestinelor. Acesta ajută la îmbunătățirea tranzitului intestinal, reglând secreția sucurilor digestive. Pentru o digestie mai bună, este recomandat ceaiul de mușețel în combinație cu menta. Ceaiul de mușețel calmează arsurile și durerile de stomac.
4. Ceaiul de păpădie
Poate fi obținut din flori sau din rădăcină, îmbunătățește tranzitul intestinal și ușurează digerarea grăsimilor. Ceaiul de păpădie combate constipația, dar în același timp are efect diuretic, ceea ce înseamnă că organismul va scăpa mai ușor de toxine. Însă acesta trebuie folosit cu precauție în cazul în care suferi de gastrită hiperacidă sau ulcer.
5. Ceaiul de pelin
Tratează afecțiunile aparatului digestiv, are proprietăți tonice și antibacteriene. Pelinul este depurativ, stimulează ficatul și eliminarea toxinelor din organism. Ceaiul de pelin este recomandat pentru problemele digestive precum: ulcerul, enterocolitele și diareea.
6. Ceaiul verde
Acționează ca un laxativ, îmbunătățind tranzitul intestinal și făcând descompunerea alimentelor mai ușoară. Ba mai mult, consumat cu regularitate, ceaiul verde te poate ajuta să slăbești. Este recomandat să fie consumat în prima jumătate a zilei, datorită efectului dat de cofeină. Are efect antiinflamator și previne inflamarea intestinelor.
7. Ceaiul de ghimbir
Poate trata orice problemă digestivă, previnind balonarea, gazele și fermetația stomacală în urma meselor. Se recomandă ceai de ghimbir și în cazul în care ai grețuri, și asta deoarece are și rol antivomitativ. Acționează eficient asupra tranzitului intestinal, contribuie la detoxifierea organismului și îți va conferi o stare de bine.
8. Ceaiul de ananas
Conține bromelaina, o enzimă digestivă cu proprietăți antiinflamatoare. Bromelaina acționează benefic asupra sistemului digestiv reglând tranzitul intestinal. Din punct de vedere medicinal, bromelaina din ananas este cel mai prețios compus, capabil să accelereze digestia proteinelor. Ceaiul se face din coaja ananasului.
9. Ceaiul de anghinare
Este unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri, care alungă gazele, calmează stomacul și ajută la relaxarea mușchilor intestinali. Ceaiul de anghinare reglează tranzitul intestinal și digestia. Se bea două căni de ceai de anghinare pe zi, înainte de masa de prânz și seara.
10. Ceaiul de cicoare
Pentru tratarea constipației, se recomandă de băut infuzia preparată din 2 lingurițe de frunze și flori de cicoare la 250 ml de apă fiartă, lăsată să se infuzeze 15 minute. Ceaiul de cicoare ajută la remedierea problemelor digestive sau a diferitor deranjamente de stomac. Acest tip de ceai ajută și la revigorarea și regenerarea ficatului.
Foto: LaTaifas.ro; sanatate.bzi.ro; ampress.ro; kudika.ro; ele.ro; secretul-fetelor.ro; topremediinaturiste.ro; biaplant.ro; grillngravys.in; sanatosi.com