Chec dietetic cu ovăz și prune uscate. Este potrivit și pentru copii

Chec dietetic cu ovăz și prune uscate. Este potrivit și pentru copii

În această rețetă nu se folosește deloc  făina, doar fulgi de ovăz - foarte buni, conțin multe fibre, microelemente, vitamine - perfect pentru copilași, dar și pentru cei ce țin la un regim sănătos de alimentație. Checul este foarte gustos, dulce, dar cu măsura, un pic umed.

Ingrediente:

- fulgi de ovăz 2 pahare

- apă 150 ml

- iaurt 150 ml

- ouă 2 bucăți

- zahăr 150 g

- ulei fără miros 2 linguri (de struguri, rapiță sau chiar și de floarea soarelui)

- praf de copt - 2 lingurițe

- bicarbonat de sodiu și sare – câte un vârf de linguriță

prune uscate - 200 g

nuci - 50 g

Cum se face:

Puneți  1 pahar de fulgi de ovăz într-un bol mai mare. Fierbeți apa și o adăugați în fulgi, amestecați și lăsați 10-15 minute până se răcoresc. În acest timp tăiați mărunt prunele uscate și măcinați celălat pahar de fulgi de ovăz. Puteți să-i dați prin mașina de tocat, aparatul de măcinat cafea sau blender. La fulgii opăriti cu apă adăugați iaurtul și amestecați bine cu lingura sau telul să nu fie cocoloașe.

Apoi se adaugă 2 ouă și zahărul, amestecați. Urmează uleiul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Mixați bine cu telul. Adăugați fulgii măcinați de ovăz, amestecați. Apoi prunele tăiate și nucile mărunțite, amestecați.

Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt. Puneți la cuptor, la temperatură medie - pentru 50-60 de minute, până se rumenește bine. Apoi scoateți din cuptor și lăsați în tavă 10-15 minute, după care îl întoarceți pe un platou, scoateți hârtia de copt și lăsați să se răcească, îl porționați și savurați cu toții.

 

Rețeta: lalena.ro

Foto simbol: youtube.com

Adaugă comentariu