Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Clătite cu dovleac

Clătite cu dovleac

Clătitele cu dovleac sunt o variantă delicioasă și aromată a clasicelor clătite, perfectă pentru toamnă.

Ingrediente

1 dovleac plăcintar

2 ouă

1 cană făină

1 linguriță rasă praf de copt

1 lingură ulei

zahăr vanilat, după gust

1-2 linguri zahăr scorțișoară

200 ml lapte

miere sau dulceață, pentru servit

miez de nucă, pentru decor

Mod de preparare

Speli dovleacul, îl usuci, îl tai pe jumătate, îi scoți semințele și îl faci bucăți mici. Întinzi hârtie de copt într-o tavă, aranjezi feliile de dovleac și le presari cu scorțișoară, după gust. Dai tava la cuptorul încins și îl coci aproximativ o oră. Scoți dovleacul, îl lași la răcit apoi, cu o furculiță sau cu blenderul îl faci piure. Pentru aluatul de clătite, măsori din el 200 de grame.

Pentru clătite, amesteci făina cu praful de copt și o cerni. Mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi piureul de dovleac și mixezi în continuare. Torni uleiul și laptele, amesteci, pui zahărul vanilat și, cu o spatulă, încorporezi făina. Omogenizezi aluatul.

Ungi o tigaie cu ulei, o așezi pe aragaz, flacăra trebuie să fie medie spre mică și torni cu polo[1]nicul aluat. Lași câteva minute, apoi întorci clătita și o ții să se rumenească. Procedezi astfel până cînd termini aluatul. Le servești cu miere sau cu dulceață, după gust.

Share:

Articole recomandate