Cum să prepari cel mai delicios tiramisu cu lămâie și căpșuni
- 2017-07-10
- 4517
Un desert răcoritor de vară, rețeta de tiramisu cu lămâie și căpșuni se prepară ușor! În locul căpșunilor, dacă preferi, poți folosi și alte fructe sau pomușoare.
Ingrediente
Pentru siropul de lămâie
120 ml apă
300 g zahăr
2 lămâi
Pentru cremă
45 ml apă
2 linguri zahăr
4 gălbenușuri
350 g mascarpone rece
100 g zahăr pudră
250 ml smântână pentru frișcă
1 linguriță esență de vanilie
1 kg căpșuni
35 pișcoturi
frunze de mentă, opțional
Mod de preparare
1. Pentru siropul de lămâie, amesteci într-un bol apa, zahărul și coaja rasă de la cele 2 lămâi. Pui la fiert la temperatură medie.
2. Lași pe foc 1 minut sau până când zahărul se topește. Adaugi zeama de lămâie. Lași la răcit, apoi strecori.
3. Pentru cremă, combini zahărul și apa într-un vas, la temperatură medie. Pui la fiert 1 minut, până se topește zahărul.
4. Separat, mixezi într-un bol gălbenușurile. Încorporezi treptat siropul de zahăr. Continui să mixezi încă 5 minute.
5. Adaugi brânza mascarpone și zahărul pudră până obții o compoziție omogenă.
6. Bați frișca cu esența de vanilie, apoi o amesteci cu crema de mascarpone.
7. Pui la înmuiat pișcoturile în siropul de lămâie câteva secunde. Le așezi într-o tavă, unul lângă altul. Acoperi cu jumătate din cremă. Nivelezi. Continui cu un strat de căpșuni feliate. Pui restul de pișcoturi și ultimul strat de cremă.
8. Decorezi cu felii de căpșuni și frunze de mentă, opțional. Dai la rece 4-6 ore.
Foto: clickpoftabuna.ro; desertdecasa.ro
Informații: clickpoftabuna.ro