Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Caramelă de ciocolată

Caramelă de ciocolată

Dacă ai o pasiune aparte pentru deserturi și anume să le gătești tu, uite aici o rețetă pentru caramelă de ciocolată, potrivită pentru torturi, brioșe, gogoși și multe altele. Poftă bună să aveți!

Ingrediente:

Zahăr 120 g

Sirop de glucoză 150g

Unt 80g

Frișcă 270g

Lapte 150g

Ciocolată 100g

Instrucțiuni:

1. Topim ciocolata și untul pe o baie de aburi.

2. Întrun bol cu fund dublu turnăm zahărupl și siropul de (agar) glucoză și fierbem totul pînă la 185C.

3. Frișca o încălzim bine dar nu o fierbem.

4. Turnăm frișca peste compoziția din zahăr și o fierbem împreună.

5. Luăm compoziția de pe foc și adăugăm în ea untul și ciocolata topită. Apoi omogenizăm totul cu blenderul.

6. Turnăm caramela printr-o sită întrun borcănaș.

7. Savurăm caramela cu plăcere timp de o lună. Atât timp poate fi păstrată la frigider.

8. Poftă bună!

Share:

Articole recomandate