Caramelă de ciocolată
- 2024-07-30
- 871
Dacă ai o pasiune aparte pentru deserturi și anume să le gătești tu, uite aici o rețetă pentru caramelă de ciocolată, potrivită pentru torturi, brioșe, gogoși și multe altele. Poftă bună să aveți!
Ingrediente:
Zahăr 120 g
Sirop de glucoză 150g
Unt 80g
Frișcă 270g
Lapte 150g
Ciocolată 100g
Instrucțiuni:
1. Topim ciocolata și untul pe o baie de aburi.
2. Întrun bol cu fund dublu turnăm zahărupl și siropul de (agar) glucoză și fierbem totul pînă la 185C.
3. Frișca o încălzim bine dar nu o fierbem.
4. Turnăm frișca peste compoziția din zahăr și o fierbem împreună.
5. Luăm compoziția de pe foc și adăugăm în ea untul și ciocolata topită. Apoi omogenizăm totul cu blenderul.
6. Turnăm caramela printr-o sită întrun borcănaș.
7. Savurăm caramela cu plăcere timp de o lună. Atât timp poate fi păstrată la frigider.
8. Poftă bună!