Prăjituri fără gluten, cu unt de arahide și banană

Prăjituri fără gluten, cu unt de arahide și banană

Aceste prăjiturele cu unt de arahide și banană fără gluten sunt perfecte pentru petreceri, pachetul copiilor, un picnic sau atunci când doriți o gustare sănătoasă. Se pregătesc foarte repede.

În aproximativ 15 minute compoziția este gata și veți avea aproape 40 de prăjiturele potrivite atât în alimentația maturilor, cât și a copiilor.

 

Aveți nevoie de:

100 g de miere sau sirop de arțar

100 g de unt de arahide

70 g de banană foarte coaptă zdrobită

56 g de unt nesărat, topit sau ulei de cocos topit

1 ou

1 lingură de extract de vanilie

2,5 g de bicarbonat de sodiu

2,5 g de praf de copt

1 g de sare

2,5 g de scorțișoară

300 g de fulgi de secară dați prin blender

300 g de fulgi de secară întregi

300 g de fulgi de ciocolată

Cum se prepară prăjiturelele:

Se preîncălzește cuptorul la 160⁰ C. Se pune hârtie pergament pe două tăvi. Dacă nu aveți, ungeți-le cu unt sau ulei.

Se măsoară și se amestecă mierea cu untul de arahide. Se toarnă amestecul într-un vas. Se adaugă banana și untul topit și se mixează până când compoziția se omogenizează. Oul se bate cu telul și apoi se adaugă vanilia, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și scorțișoara. Amestecul se adaugă peste crema de miere, unt de arahide și banană.

Se adaugă fulgii de secară mărunțiți și cei întregi și fulgii de ciocolată și se amestecă bine până se încorporează și compoziția se omogenizează.

Cu ajutorul unei linguri se pune compoziția în tavă. Se vor pune prăjiturele la distanță de un centimetru pentru că în timpul coptului se mai întind. Una dintre tăvi se pune pe sus în cuptor, cealaltă mai jos. Se lasă 8 minute, apoi se face schimb între ele. Când capătă o culoare arămie se scot. Se lasă să se răcească.

 

Informații și foto: totuldespremame.ro; youtube.com

Adaugă comentariu