Rețeta de prăjitură multicoloră care nici nu necesită coacere

Rețeta de prăjitură multicoloră care nici nu necesită coacere

Prăjitura aceasta nu este una obișnuită, ci una menită să stârnească valuri de uimire. Dacă mai spunem că nu necesită coacere, sigur veți dori să o încercați chiar azi. I se mai spune lasagna de fructe de pădure și este un deliciu absolut.

Aveți nevoie de biscuiți populari sfărâmați (200 g), pe care îi amestecați cu unt topit (80g), peste care puneți gem de căpșuni, colorant alimentar roșu și amestecați cu mixerul până când devine o compoziție densă, păstoasă.

Apoi întindeți această compoziție ca și cum ar fi o foaie de plăcintă. După care o introduceți la congelator.

Pregătiți: unt topit (40g), cremă de brânză(200g), zahăr pudră(150g) și vanilie. Amestecați bine cu mixerul aceste ingrediente până vă iese o cremă. Adăugați, după gust, ce alte arome/esențe vă mai plac, atenție să îi rămână culoarea albă. Adăugați frișcă și încorporați-o în cremă. Adăugați 150 g căpșuni tăiate și nivelați această compoziție peste blatul făcut anterior, înghețat, de culoare roșie.

În alt recipient adăugați gelatină albastră, dacă nu aveți, gelatină normală și colorant alimentar albastru. Apă fiartă, pentru a prepara gelatina, adăugați apoi bucăți de ananas și gem de afine, cu fructe inclusiv. Amestecați și turnați peste cele 2 etaje dulci anterioare.

Lăsați la rece, după răcire, mai puneți deasupra un strat generos de frișcă. Decorați cu căpșuni, afine, tăiați și serviți.

 

Sursa: doctorulzilei.ro; pinterest.com

Adaugă comentariu