Rețete pentru copii: Gustărele cu banane – fără zahăr, lapte, unt
- 2017-10-18
- 7287
Cu prima ocazie când mai găsiți prin casa vreo banană nemâncată, uitată într-un colț și cu coaja înnegrită, nu vă grăbiți să o aruncați, ci transformați-o în niște biscuiți delicioși, fără să mai adăugați zahăr, unt sau lapte.
Gustărelele sunt ușor de făcut, sănătoase și rapid consumabile, perfecte pentru întreaga familie, de la mic la mare.
Aveți nevoie de:
3 banane foarte coapte, pătate
210 g fulgi de ovăz
150 g curmale tocate mărunt
40 ml ulei
60-70 g stafide sau alune de pădure sau de migdale tocate
Cum se gătesc:
Se pasează banana cu furculița și într-un bol încăpător se amestecă cu toate celelalte ingrediente. Se lasă 10-15 minute să se odihnească, apoi se formează bănuți mari care se așează într-o tavă cu hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius pentru 25 de minute.
Puteți utiliza și diverse forme pentru fursecuri ca să le conferiți o formă mai atractivă, cum ar fi cea din imagine.
Informații și foto: mamica.ro