Odoraș.

Odoraș.

Tedi

3 idei de meniuri perfecte pentru masa de Paști

3 idei de meniuri perfecte pentru masa de Paști

Au rămas zile numărate până la Sfintele Sărbători Pascale. Gospodinele sunt în febra pregătirilor, iar una dintre principalele preocupări este ce bucate să mai gătească pentru masa de Paști. Nu trebuie să exagerați cu mese încărcate de mâncare, cel mai bine ar fi să vă gândiți din timp la un meniu bine stabilit.  În așa fel nici mersul la cumpărături nu va fi obositor, dar și voi veți fi sigure că nu vă lipsește nimic de pe masă.

Pe lângă tradiționalele bucate care se pregătesc de Paști, cum ar fi mielul, ouăle roșii și cozonacul, gospodinele doresc să-și mai surprindă invitații cu ceva bucate inedite. Atunci când pregătiți meniul pentru masa de Paști ar fi bine să luați în calcul combinarea corectă a alimentelor și numărul de calorii care le conțin bucatele.

Dacă nu te-ai hotărât încă ce să gătești, iată ideile noastre pentru meniul de Paşte!

Meniul nr.1

1. Platou aperitiv:  roșii cherry umplute cu cremă de brânză și usturoi; cașcaval mozzarela învelit în zucchini gril.

2. Bruschete cu roșii: roșii cherry tăiate mărunt, usturoi, ulei de măsline, sare, oregano, așezate pe pâine grill.

3. Platou de cașcavaluri: 2-3 tipuri de cașcaval (la alegere); fructe uscate (struguri, caise) etc.

4. Salată: mix de frunze de salată, piept de pui, roșii, avocado, ardei gras sau varză pechin, pesmeți cu usturoi, piept de pui, roșii, ouă, sos pentru salată din comerț.

5. Friptură din carne de miel, iepure sau pasăre (la alegere).

6. Ouă roșii și cozonac sfințit.

7. Puteți opta și pentru un desert, tort sau clătite cu brânză/vișină.

 

Meniul nr. 2

1. Piftie din carne de curcan.

2. Friptură din carne de miel sau miel dat la cuptor.

3. Platou de legume proaspete (roșii, ridichii, castraveți, ceapă verde) și brânză de oi (sărată sau dulce).

4. Platou de legume la grătar sau coapte în rolă (ardei gras, dovlecei, vinete, ceapă, morcov etc.).

5. Platou de cașcavaluri: 2-3 tipuri de cașcaval (la alegere); fructe uscate (struguri, caise etc.)

6. Salată: ardei, castraveți, roșii, piept de pui la grătar, ceapă verde, mărar, maioneză (opțional).

7. Ouă roșii și cozonac sfințit.

8. Desert: puteți opta pentru fructe sau o prăjitură care nu conține foarte multe calorii.

 

Meniu nr. 3

1. Platou aperitiv: frigărui din mozzarela și roșii (roşii cherry, mozzarella, busuioc verde, ulei de măsline, sare, piper + beţişoare de lemn).

2. Tartine cu somon și cremă de brânză (pâine, cremă de brânză, lămâie, somon afumat, mărar).

3.  Ciuperci umplute cu șuncă și cașcaval (ciuperci, șuncă afumată, cașcaval, ulei de măsline, sos pesto, mix de frunze de salată).

4. Platou de cașcavaluri: 2-3 tipuri de cașcaval (la alegere); fructe uscate (struguri, caise) etc.

5. Salată: mix de frunze de salată, roșii cherry, castraveți, ardei gras și ulei de măsline.

6. Carne de miel coaptă.

7. Ouă roșii și cozonac sfințit.

8. Desert: clătite cușma lui Guguță.

Share:

Articole recomandate