Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Pârjoale de pui cu dovlecel și cașcaval

Pârjoale de pui cu dovlecel și cașcaval

O rețetă foarte simplă, dar și foarte gustoasă, pe care o puteți prepara la prânz sau cină. Poftă bună!

INGREDIENTE:

500 g – tocătură din piept de pui

1 dovlecel (aprox. 200 g)

60 g – cașcaval Gouda

1 ou

1 mână – pătrunjel

1 linguriță – usturoi pudră

1 linguriță – cimbru uscat

1/3 linguriță – paprika dulce

2-3 linguri – ulei de floarea soarelui „Bun Străbun”

Sare și piper

MOD DE PREPARARE:

1. Pune tocătura de pui într-un bol, adaugă pătrunjel tocat mărunt.

2. Răzuiește dovlecelul și scurge excesul de apă.

3. La fel răzuiește cașcavalul, adaugă-l împreună cu dovlecelul peste tocătura de carne.

4. Sparge un ou, adaugă usturoi uscat, paprika dulce, cimbru, sare, piper și frământă cu mâinile circa 2-3 minute.

5. Formează pârjoalele.

6. Încinge tigaia, toarnă ulei, prăjește pârjoalele la foc mare 1-2 minute pe fiecare parte.

7. Transferă-le pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt și pune-le în cuptorul prețncălzit la 180 de grade C pentru 10-15 minute.

Sursa: valeriesfood.md 

Share:

Articole recomandate