Pârjoale de pui cu dovlecel și cașcaval
- 2023-07-28
- 1404
O rețetă foarte simplă, dar și foarte gustoasă, pe care o puteți prepara la prânz sau cină. Poftă bună!
INGREDIENTE:
500 g – tocătură din piept de pui
1 dovlecel (aprox. 200 g)
60 g – cașcaval Gouda
1 ou
1 mână – pătrunjel
1 linguriță – usturoi pudră
1 linguriță – cimbru uscat
1/3 linguriță – paprika dulce
2-3 linguri – ulei de floarea soarelui „Bun Străbun”
Sare și piper
MOD DE PREPARARE:
1. Pune tocătura de pui într-un bol, adaugă pătrunjel tocat mărunt.
2. Răzuiește dovlecelul și scurge excesul de apă.
3. La fel răzuiește cașcavalul, adaugă-l împreună cu dovlecelul peste tocătura de carne.
4. Sparge un ou, adaugă usturoi uscat, paprika dulce, cimbru, sare, piper și frământă cu mâinile circa 2-3 minute.
5. Formează pârjoalele.
6. Încinge tigaia, toarnă ulei, prăjește pârjoalele la foc mare 1-2 minute pe fiecare parte.
7. Transferă-le pe o tavă de copt tapetată cu foaie de copt și pune-le în cuptorul prețncălzit la 180 de grade C pentru 10-15 minute.
Sursa: valeriesfood.md