Plăcintă sărată fit cu zucchini și brânză de vaci
- 2023-07-20
- 1229
Ai prin frigider zucchini și brânză de vaci și nu știi ce să faci cu ele? Pregătește această delicioasă plăcintă sărată fit cu zucchini și brânză de vaci și praz, pe care o poți savura fie ca mic dejun sănătos sau ca cină ușoară plină de proteine. Pentru această rețetă, ai nevoie de doar câteva ingrediente extrem de accesibile pe care probabil le ai deja prin cămară.
Rețeta de plăcintă sărată cu zucchini este extrem de simplă și relativ rapid de pregătit. Nu uita să storci bine zucchini în prealabil și să scapi de cât mai multă apă posibil, în caz contrar, plăcinta va fi prea plină de lichid. Dacă dorești să pregătești o plăcintă cu zucchini mai înaltă și mai tare, poți adăuga în aluat mai multă făină. Pentru versiunea fără gluten a acestei plăcinte cu zucchini, poți folosi făină de hrișcă.
Plăcinta sărată și fit cu zucchini are un conținut proteic ridicat și în același timp are relativ puține grăsimi, o felie conținând peste 12 g de proteine. Poți modifica rețeta în funcție de preferințe sau de ceea ce ai prin frigider – poți adăuga și alte legume, porumb, brânză dată pe răzătoare, ceapă roșie, ton sau chiar pui sau somon la grătar. Dacă ești creativă și dorești să improvizezi, această plăcintă sărată și fit cu zucchini este perfectă pentru tine.
Ingrediente:
500 g zucchini dat pe răzătoare
7 ouă (de mărime medie)
80 g făină de tip spelta (sau făină de hrișcă)
1/2 praz
200 g brânză de vaci (fără zeamă)
2-3 căței de usturoi
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper negru măcinat
Instrucțiuni:
- Stoarce zucchini dat pe răzătoare cât mai mult posibil cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
- Într-un castron, amestecă zucchini cu ouăle, condimentele, sarea, cățeii de usturoi pisați, prazul mărunțit și brânza de vaci scursă de zeamă.
- Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt sau într-o formă din silicon (cu diametrul de aproximativ 25 cm ).
- Coace plăcinta cu zucchini timp de 45 de minute la 200 de grade până când se rumenește.