3 rețete de ulei aromatizat pentru salatele de vară

3 rețete de ulei aromatizat pentru salatele de vară

Atunci când te raportezi la salata ca fiind un bol plin cu ingrediente aleatorii, printre care foarte multe frunze verzi, este normal să ai impresia că ai în față un preparat fără sens. Totuși, atunci când adaugi un dressing absolut minunat și îl amesteci foarte bine în salată, lucrurile se schimbă complet.

Iată trei rețete de ulei aromatizat, pe care să îl folosești pentru a da viață salatelor tale!

1. Ulei aromatizat cu rozmarin și puțină mentă

Ingrediente necesare:

  • 500 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2-3 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 2-3 picături ulei esențial de mentă

Cum se prepară:

Pentru fiecare dintre cele trei rețete, te sfătuim să folosești un ulei de măsline de calitate superioară. Acesta va influența foarte mult gustul final.

Pune uleiul într-o sticlă sau folosește chiar sticla originală. Alege o sticlă închisă la culoare, pentru ca uleiul să se păstreze în cele mai bune condiții. Adaugă în uleiul de măsline picăturile de ulei esențial de mentă. Atenție, folosește un produs sigur pentru consum intern!

Agită ușor sticla, apoi introdu în interior câteva crenguțe de rozmarin proaspăt, spălat și uscat cu un prosop de hârtie. Lasă uleiul la infuzat câteva zile, apoi folosește-l în salate cu frunze verzi.

2. Ulei aromatizat cu oregano și busuioc

Ingrediente necesare:

  • 500 ml ulei de măsline extravirgin
  • 3 linguri de oregano uscat
  • 3 linguri de busuioc uscat

Cum se prepară:

Aplică exact aceiași pași ca în cazul primului ulei, însă adaugă ierburile uscate, cu ajutorul unei lingurițe. Amestecă bine uleiul, pentru ca mirodeniile să se amestece complet și să își lase aroma în ulei. După una sau două zile, poți folosi acest ulei în combinație cu zeama de lămâie, pentru a obține cel mai bun dressing italienesc, potrivit oricărei salate!

3. Ulei aromatizat cu fulgi de ardei iute

Ingrediente necesare:

  • 500 ml ulei de măsline extravirgin
  • 5 lingurițe de fulgi de chili

Cum se prepară:

Dacă preferi mâncarea picantă, acest dressing va deveni, în scurt timp, preferatul tău. Nu trebuie decât să pui fulgii de ardei în sticla cu ulei, să agiți bine și să aștepți câteva zile. Uleiul va deveni din ce în ce mai picant, fiind potrivit pentru salate cărora vrei să le oferi un plus de farmec. Uleiul picant poate fi folosit și în combinație cu unul dintre uleiurile de mai sus, pentru a regla nivelul de iuțeală.

Sursa: andreearaicu.ro

Adaugă comentariu