10 metode naturiste pentru a scăpa ușor de orice tip de tuse
- 2019-01-22
- 32472
Cu toții cunoaștem despre cele mai răspândite tipuri de tuse: uscată și cea umedă. În funcție de tipul ei este ales și remediul potrivit. Iată câteva metode naturale prin care poți scăpa rapid de acest simptom nedorit.
1. Taie o ridiche în cubulețe mici, pune-le pe o tavă și presară-le cu zahăr. Dă tava la cuptor pentru 2 ore. Masa obținută scurge-o bine, iar sucul toarnă-l într-un recipient din sticlă. Bea câte 2 lingurițe de 3-4 ori pe zi, înainte de mese și de somn.
2. Dulceața din pere sau perele coapte sunt un remediu excelent în cazul tusei puternice. Iar decoctul de pere uscate potolește bine setea în timpul febrei. Într-un pahar cu o lingură de bucăți de pere uscate se toarnă 500 ml de apă și se fierbe 20 de minute. Lasă apa de pere să stea 4 ore, iar apoi strecoar-o. Bea câte 100 ml de 4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mâncare.
3. Pentru ușurarea expectorației, bea suc de merișor cu miere sau sirop de merișor – câte o lingură de câteva ori pe zi. De asemenea, bea ceai din frunze de căpșună.
4. În cazul tusei uscate, fă inhalații. Mărunțește și amestecă o lingură de eucalipt, una de calendulă și una de lemn dulce. Peste o lingură de astfel de amestec toarnă 200 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 5-10 minute, apoi inspiră aburii. Copiii mici în primii ani de viață nu au voie să facă inhalații, în deosebi când au febră.
5. Pentru a trata tusea îndelungată încearcă compresele. Amestecă o lingură de făină, una de muștar uscat, una de ulei de floarea soarelui, una de miere și o lingură de vodkă. Înfierbântă amestecul la aburi, amestecând permanent. Aluatul obținut pune-l pe o pânză, iar aceasta pe piept. Acoperă cu folie alimentară sau cu o pungă din plastic și cu un fular gros. Ține compresul până se răcește.
6. Pisează 2 banane coapte, adaugă-le într-o cratiță cu 200 ml de apă și fierbe-le 10 minute. Când băutura se răcește un pic, adaugă miere și bea.
7. 100 ml de suc de ridiche sau de morcov amestecă cu 100 ml de lapte. Bea câte o lingură de 6 ori pe zi.
8. Amestecă o lingură de oțet, cu una de ulei de măsline sau de camfor. Îmbibă cu această soluție o țesătură din lână și pune-o pe piept.
9. Fierbe 10 curmale în 500 ml de apă timp de 30 de minute. Strecoară și lasă un pic să se răcească, apoi bea. Este un remediu eficient împotriva tusei uscate.
10. Timp 45 de minute pune la înmuiat stafidele. Mănâncă-le seara înainte de culcare, împreună cu o cană de lapte fierbinte.
Foto: tati.ro; Informații: eustiu.com