Borș scăzut ca la mama acasă. Iată cum se face!
- 2020-04-28
- 6899
Acum avem și varză proaspătă și murată, așa că putem găti o ciorbă gustoasă ca la mama acasă, mai exact borș scăzut, care la sigur va plăcea tuturor din familie.
Pentru un borș scăzut ca la mama aveți nevoie de:
- 500 gr de varză proaspată
- 1 varză murată de circa 2 kg
- 1 kg carne cu os de porc
- 1 ceapă mare tăiată în bucăți mari
- 2 morcovi tăiați rondele
- Cam 1 lingură de piper negru boabe
- 3 frunze de dafin
- 5 linguri bulion de roșii, dar să nu fie sărat
- apă cât să cuprindă conținutul ceaunului
Cum se face:
Se taie varza și se amestecă cu legumele și mirodeniile, se pune într-un ceaun mare și se alternează pe straturi cu carnea.
Într-o oală se diluiază bulionul în 1,7 litri de apă și se toarnă peste varză în ceaun, se fierbe la foc foarte mic timp de 4 ore acoperit cu capac.
Se servește fierbinte.
Sursa: bucataras.ro