Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Ciorbă de varză – mâncare ideală pe timp rece, dar și în perioada de post

Ciorbă de varză – mâncare ideală pe timp rece, dar și în perioada de post

Varza este foarte bogată în vitamine și excelentă pentru curele de slăbit. Însă o ciorbiță cu varză este ideală la prânz în zilele reci, și perfectă pentru cei care țin post.

Ingrediente:

- 1 varză acră medie;

- 1 morcov;

- 1 ceapă;

- 2 cartofi;

- 1 rădăcină păstârnac;

- 1 linguriță de cimbru uscat;

- 2 roşii în bulion;

- 1/2 litru zeamă de varză;

1 lingura ulei.

Mod de preparare:

În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă. În oala de fiert ciorba se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba şi se lasă la fiert. Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.

 

Poftă mare!

 

Rețeta și foto: likeachef.biz

Share:

Articole recomandate