Rețetă Andreea Raicu: Cea mai aromată supă cremă de dovleac

Rețetă Andreea Raicu: Cea mai aromată supă cremă de dovleac

Dovleacul este ingredientul vedetă tot sezonul de toamnă, exploatat în cele mai delicioase rețete. Eu coc o cantitate mai mare în weekend și folosesc pulpa în tot felul de rețete: de la terciul pentru mic dejun, până la cheesecake sau smoothie-uri după antrenamentele de la sală. 

Pe lângă aroma și gustul puternic, dovleacul are și numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătățește vederea, are un conținut scăzut de calorii, ajută le menținerea sănătății inimii noastre și previne apariția ridurilor.

Supa cremă de dovleac reprezintă o noutate pentru mulți dintre noi, dar ținând cont de beneficiile sale și rapiditatea cu care se prepară, eu zic că merită o șansă. Ce zici, o încerci?

 

Ingrediente pentru supa cremă de dovleac:

2 linguri de ulei de măsline

1 ceapă, tocată

2 căței de usturoi

1/2 linguriță de boabe de coriandru

1 linguriță de chimen macinat

1/2 linguriță de nucșoară

1 kg de dovleac

2 cartofi mici

1 litru de apă, sau supă de legume

Semințe de dovleac și cimbru, pentru decor

Mod de preparare:

Încălzește uleiul într-o tigaie și călește ceapa tocată timp de 2 minute. Adaugă usturoiul, boabele de coriandru, chimenul și nucșoara.

După 1 minut, adaugă dovleacul curățat de coajă și tăiat cuburi, cartofii cuburi și apă. Lasă supa să fiarbă la foc mic, timp de 30 minute.

Pune supa într-un blender și mixeaz-o. Asezonează cu sare și piper.

Sursa: andreearaicu.ro

Adaugă comentariu