Cristina Cojocaru: „În experiența nașterii cel mai mult contează atitudinea echipei medicale”

Cristina Cojocaru: „În experiența nașterii cel mai mult contează atitudinea echipei medicale”

Fiecare mamă își dorește ca momentele precum prima mișcare a bebelușului în burtică, prima ecografie, primul alăptat, să rămână amintiri prețioase, păstrate cu drag pentru totdeauna. Prezentatoarea TV Cristina Cojocaru este una dintre mămicile care la aproape un an și jumătate distanță, retrăiește cu plăcere ziua în care a adus-o pe lume pe Nicole – mica ei comoară.

„Am ales să nasc la o maternitate privată din Chișinău, care nu îmi era deloc străină. Aici obișnuiam să fac și alte investigații. Știam că personalul medical este profesionist și calificat, dar cel mai mult a contat cât de atenți sunt toți cu fiecare pacient în parte. Vă spun sincer: ei te fac să te simți de parcă nici nu ai fi într-o instituție medicală”, afirmă Cristina.

Grijă și siguranță de la prima vizită

Chiar din primele săptămâni ale sarcinii, când a pășit emoționată și plină de temeri pragul maternității, Cristina a încredințat medicilor spitalului tot ce avea mai scump – viața și sănătatea copilului său. Pentru că își dorea să afle mai multe despre maternitate și sarcină, a frecventat Școala Viitorilor Părinți – un program gratuit organizat de spital.

Eu mi-am ales singură medicul, însă vreau să vă spun că dacă mi se oferea un medic în mod aleatoriu, nu mi-ar fi fost frică să nasc aici. Când am întâlnit-o pe doamna doctor, care mi-a răspuns la toate întrebările cu grijă și bunăvoință, am avut încrederea și siguranța că sunt pe mâini bune. Am vorbit despre multe lucruri utile, inclusiv nașterea naturală sau prin cezariană, iar ea mi-a explicat toate avantajele și dezavantajele, pentru ca să pot lua o decizie informată”.

O naștere natural de frumoasă

Marele moment a venit într-o zi de luni. Cristina a fost îndemnată să se plimbe puțin alături de soțul ei, iar în câteva ore viitoarea mămică a fost transferată într-o sală de nașteri caldă și spațioasă, dotată cu echipamente performante. O echipă de medici era gata să intervină oricând ar fi fost necesar. Cu răbdare, specialiștii îi explicau cum să își coreleze respirația cu momentul în care avea contracții. Astfel, la ora 20:00, Cristina și-a strâns la piept fetița.

„Experiența de a naște acolo unde ai toate condițiile, unde ai un confort atât fizic, cât și psihic, face din acest moment unul și mai fericit decât este, iar întâlnirea cu micuțul este o sărbătoare. Toți au fost foarte atenți cu noi, iar mămicile care au trecut printr-o naștere o să înțeleagă perfect ceea ce am de spus. Foarte mult contează cum vorbesc cu tine medicii și fiecare membru al echipei, care te asistă și este alături de tine pas cu pas. Îmi pare rău că unele mămici din țara noastră ajung în situația de a-și dori să uite coșmarul prin care au trecut. Eu sunt o norocoasă, în cazul meu nașterea a fost o experiență de neuitat, pe care mi-o aduc aminte cu drag”, mai spune Cristina.

Primele zile alături de bebeluș

Imediat după naștere, familia, deja mai mare cu un membru, a fost de nedespărțit. În salonul dedicat, Cristina, bebelușul și proaspătul tătic au avut parte de confort și toate cele necesare. Au stat împreună practic tot timpul, încercând să conștientizeze miracolul care li se întâmplase.

„La început copilul plângea și nu puteam să-l alăptez. Am apăsat butonul de alarmă, iar în 15 secunde, asistenta era deja lângă mine. M-a învățat cum să am grijă și cum să-mi alăptez corect bebelușul. În primele zile de după naștere butonul roșu a fost o salvare. Personalul era imediat alături și ne ajuta, chiar dacă apăsam butonul de 5 ori pe noapte”, își amintește Cristina.

Dincolo de confortul fizic – salon privat cu baie proprie, mâncare gustoasă, cel mai mult a contat atitudinea personalului, care a oferit atât mamei, cât și bebelușului, atenție și grijă maximă. Toate la un loc au făcut ca experiența nașterii să fie una armonioasă. „Aleg în continuare serviciile de pediatrie de la Medpark, acum când copilul a mai crescut. De fiecare dată când merg la spital, urc la etajul 2, în Maternitate, și îi salut pe toți. Am păstrat această frumoasă relație”.

 

 

 

Adaugă comentariu