Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Sfaturi de care să ții cont ca să slăbești după naștere

Sfaturi de care să ții cont ca să slăbești după naștere

Dacă ai pus mai multe kilograme în timpul sarcinii nu trebuie să îți faci prea multe procese de conștiință. Mai mult de jumătate dintre femei sunt în această situație. Nu este situația ideală, dar o poți rezolva cu o dietă după naștere. Mai jos vezi câteva sfaturi de care să ții cont.

Fii realistă!

În ciuda pozelor pe care le vezi pe rețelele de socializare cu celebrități care ies din maternitate ca după un concurs de fitness la care au câștigat, adevărul este că pierderea kilogramelor durează. Un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății arată că în general femeile pierd 4,7 kilograme între 2 săptămâni și 2 ani după ce au născut. Aceasta este și așteptarea realistă pe care trebuie să o ai, depinzând, evident, de câte kilograme ai acumulat în timpul sarcinii. Cu cât ai un stil de viață mai sănătos cu atât vei avea rezultate mai bune.

Nu ține diete restrictive

După naștere, corpul tău are nevoie de o alimentație echilibrată pentru a se reface. De asemenea, dacă alăptezi ai nevoie de un aport caloric mai mare decât de obicei. Dacă te vei înfometa, te vei simți foarte obosită și de aici vor apărea o mulțime de alte probleme.

Alăptează, dacă poți!

Alăptatul are o mulțime de beneficii, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. În primul rând, așa cum spune și Organizația Mondială a Sănătății, în primele 6 luni de viață laptele matern asigură toți nutrienții de care are nevoie un bebeluș pentru a se dezvolta bine. De asemenea, anticorpii îl ajută pe cel mic să lupte cu bacteriile și virusurile. Studiile arată că bebelușii alăptați au un risc mai scăzut de a avea afecțiuni ale căilor respiratorii, boli de piele, obezitate, leucemie, diabet. Pentru mamă alăptatul este bun pentru că o ajută ca uterul să revină la mărimea normală într-un timp mai scurt. Mai mult, studiile arată că o mamă care alăptează va pierde cu 1,68 kg mai multe decât o alta care își hrănește copilul cu lapte formula. O altă cercetare, realizată în Danemarca, a arătat că femeile care alăptează ajung la greutatea de dinainte de a rămâne însărcinate la 6 luni după ce au născut.

Oricum, în primele 3 luni nu vei vedea diferențe considerabile atunci când te urci pe cântar. S-ar putea chiar să mai pui pe tine câteva sute de grame. Totuși, nu îți pierde răbdarea!

Numără caloriile

Număratul caloriilor te poate ajuta să îți organizezi mai bine mesele, dar și să te asiguri că ai un aport corect de energie care să te ajute să faci față provocărilor post-partum. Poți să ții un jurnal alimentar (scris sau folosind o aplicație pe telefon) sau, pur și simplu, poți să faci fotografii de fiecare dată când mănânci câte ceva.

Alege alimentele bogate în fibre

Fibrele din alimente te vor ajuta să ajungi la senzația de sațietate mult mai repede și pentru o perioadă mai lungă de timp. Digestia se va îmbunătăți și în felul acesta vei scăpa și de una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă femeile după naștere: constipația. Introdu în alimentație tărâțe de porumb, grâu, orez sau ovăz, ciocolată neagră, semințe de susan, nuci (pecan, fistic, migdale), fasole, semințe de floarea soarelui, conopidă, broccoli, fructe.

Consumă proteine de calitate

Proteinele de calitate pot întări imunitatea, scad apetitul și, implicit, și aportul caloric. Studiile arată că organismul va consuma mult mai multă energie să digere proteinele, ceea ce înseamnă că va arde mai multe calorii. De asemenea, consumul de proteine inhibă hormonul foamei. Include în alimentația ta ouă, carne slabă, nuci și semințe.

Fă-ți rezerve de gustări sănătoase

Ar trebui să ai în casă doar alimente pe care știi că ai voie să le consumi. Dulapul și frigiderul tău ar trebui să conțină legume, nuci, fructe, iaurt pe care să le consumi atunci când simți că îți este foame și ai avea nevoie de o gustare.

Evită zahărul

Consumul de zahăr este responsabil nu doar pentru acumularea de kilograme, ci și pentru diabet, boli de inimă și anumite tipuri de cancere. Zahărul nu se găsește doar în produse de cofetărie sau în sucuri, ci și în mezeluri, produse de patiserie, conserve, pâine. Citește cu atenție eticheta!

Evită alimentele foarte procesate

Alimentele procesate sunt bogate în zaharuri, grăsimi nesănătoase, sare și au foarte multe calorii. Efortul tău de a slăbi va fi în zadar dacă alegi să consumi astfel de produse. Evită chipsurile, dulciurile, mezelurile, snacks-urile. Poți consuma în schimb fructe și legume proaspete.

Fă exerciții ușoare

Plimbările mai lungi, joggingul, alergarea sau mersul pe bicicletă te pot ajuta să arzi calorii fără prea multe bătăi de cap. De asemenea, și sănătatea ta va avea de câștigat. Vei reduce riscul de diabet și de a face diverse tipuri de cancer.

Bea suficientă apă

Consumul de apă este esențial pentru ca dieta după naștere să reușească. Studiile arată că o persoană care bea un litru de apă pe zi sau mai mult va slăbi cu 2 kilograme mai mult într-un an decât o persoană care nu se hidratează consistent. În plus, dacă bei 500 ml de apă corpul va arde cu 24-30% mai multe calorii în următoarea oră.

Pentru femeile care alăptează consumul de apă este cu atât mai important cu cât au nevoie să înlocuiască fluidele pierdute prin producția de lapte.

Dormi suficient

Lipsa somnului are efecte negative asupra greutății. După naștere acest lucru poate fi o adevărată provocare, însă încearcă să dormi atunci când doarme bebelușul și să te odihnești ori de câte ori ai ocazia. Poți cere ajutor tatălui, familiei, prietenilor pentru ca tu să îți poți trage sufletul.

 

Sursa: totuldespremame.ro; sportodezh.ru

Share:

Articole recomandate