Curiozităţi despre naşterea copiilor în lume
- 2015-06-11
- 6277
În Afghanistan, deseori, capul copilului se înfăşoară cu un bandaj pentru primele 40 de zile de viaţă: o modalitate de a extinde fruntea. În cultura islamică, fruntea lată este un simbol al inteligenţei şi al demnităţii.
În Algeria, primul tricou al copilului nu se spală şi se pune sub perna nou-născutului. Acest ritual are rolul de a menţine departe spiritele rele.
În Franţa, nou-născuţii primesc în dar migdale caramelizate: roz pentru fete şi albastre pentru băieţi.
Copiii din Japonia fac parte oficial din comunitate abia după 10 zile de la naştere.
În Brazilia se consideră că culoarea galbenă poartă noroc nou-născuţilor. Din acest motiv, copiii poartă mai mereu salopete de această culoare.
În Spania şi în Italia există o tradiţie similară celei din Brazilia: naşa bebeluşului sau soacra îi oferă un tricou care să îi poarte noroc. De cele mai multe ori tricoul este de culoare roşie.
În India există un ritual de protejare a copiilor de fantome şi boli. Se aprinde un foc şi se arde tămâie şi răşini, ca mai apoi copilul să fie afumat deasupra acestui foc. Este un ritual practicat de unele triburi africane şi de aborigenii australieni.
În tribul Himba din Namibia, copii sunt vopsiţi cu culoarea roşie. Pe lângă prevenirea muşcăturilor de insecte şi protejarea de soare, acest ritual are şi un înţeles simbolic. Culoarea roşie în Africa este culoarea maturităţii: copilul care este colorat în roşu intră oficial în lumea celor vii.
Într-un trib din Camerun, placenta joacă un rol important: este arsă în bucătărie şi îngropată în grădină împreună cu cordonul ombilical. Acest ritual protejează familia şi copilul până când aceştia decid să trăiască în casă.
Foto: listdose.com