Diferențele dintre travaliul fals și travaliul real
- 2017-10-16
- 4828
Travaliul real poate fi precedat de unul sau mai multe travalii false. Aceasta este modalitatea prin care corpul se pregătește pentru nașterea propriu-zisă. Dar cum pot fi ele deosebite?
Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când simți contracții repetate este să le monitorizezi. Ceea ce trebuie să urmărești este cât de des se repetă și cât de mult durează fiecare în parte. Contracțiile false nu sunt regulate și adesea sunt influențate de activitatea mamei. Poți încerca, atunci când le simți, să stai jos, să te odihnești. Dacă observi că nu mai apar înseamnă că a fost vorba de un travaliu fals.
Contracțiile travaliului adevărat tind să fie regulate și perioada la care apar să scadă în timp. Atunci când măsori intervalul între contracții măsori distanța de la prima contracție dintr-o serie și prima contracție din următoarea serie.
Cât durează contracțiile la începutul travaliului?
O contracție care indică travaliul durează peste 30 de secunde, ajungând până la 60 de secunde, în timp ce contracțiile false sunt variate ca lungime și intensitate.
Contracțiile sunt diferite la femei diferite, însă în principiu există câteva asemănări la travaliul adevărat:
- durerea pe care o resimți în timpul contracțiilor cuprinde și partea de jos a spatelui;
- durerea radiază în tot abdomenul și nu numai localizat într-o anumită zonă;
- se simte o presiune la nivelul pelvisului.
De când pot sa apară contracțiile?
Contracțiile false pot să apară chiar și începând cu săptămâna 20 de sarcină. Este adevărat, acest lucru se întâmplă în puține cazuri. De la 35 de săptămâni în sus însă aproape 50% dintre femeile însărcinate experimentează contracții false. Uneori ele pot fi confundate și cu durerile abdominale cauzate de întinderea de ligament care apare ca urmare a creșterii uterului.
Informații: suntmamica.ro
Foto simbol: nashpilkah.ru