Un bebeluș s-a născut cu steriletul mamei în mână

Un bebeluș s-a născut cu steriletul mamei în mână

Medicii văd tot felul de lucruri de-a lungul carierei, având de-a face cu atât de mulți pacienți. Prin urmare, sunt puține lucruri care îi mai pot surprinde sau impresiona.

Însă un ginecolog din Vietnam a avut parte de o surpriză de proporții. Medicul a făcut o poză unui bebeluș născut cu un obiect în mână. Născut în Spitalul Internațional din Hai Phong, Vietnam, bebelușul țipa și dădea din picioare ținând în mână steriletul mamei sale.

Șocat de această întâmplare extrem de rară, Dr. Tran Viet Phuong a fotografiat bebelușul și a postat imaginea pe pagina sa de Facebook. În imagini, băiețelul ține în mână un obiect negru cu galben, care nu este altceva decât steriletul pe care mama sa îl montase tocmai cu scopul de a preveni o sarcină.

„După naștere, mi s-a părut foarte interesant că ține dispozitivul în mână, astfel că am făcut câteva poze. Nu m-am gândit că va primi atât de multă atenție”, a declarat Dr. Phoung pentru o publicație locală.

 

Mama în vârstă de 34 de ani și-a montat steriletul în urmă cu doi ani. Este clar că dispozitivul nu și-a făcut treaba sau a căzut, ceea ce a dus la apariția unei sarcini.

Steriletul este un dispozitiv contraceptiv sub forma literei T care este introdus în uter. Steriletul are o rată de eficiență de peste 99% în prevenirea sarcinilor. Spre deosebire de prezervativ sau pilule contraceptive, care pot fi uitate, steriletul se montează de un medic specialist și are efect câțiva ani la rând. Cu toate acestea, există posibilitatea apariției unei sarcini atunci când steriletul nu este montat corect sau își modifică poziția. 

„Cele mai multe dintre sarcinile care apar în cazul utilizării DIU (dispozitivului intrauterin) se concretizează, cel mai posibil, întrucât DIU este împins în exterior (expulzat din uter), fără ca acest lucru să fie observat. Posibil ca steriletul să își modifice poziția în primele luni după inserare sa, în cazul în care a fost montat imediat după o naștere sau în situația femeilor care nu au avut niciodată copii”, potrivit drcarauleanu.ro.

Sarcina apărută atunci când există un sterilet în uter poate fi periculoasă pentru că poate crește riscul unei sarcini extrauterine. Sarcinile extrauterine formate în trompele uterine pot duce la situații care pun viața femeii din pericol pentru că trompele se pot sparge, ducând la hemoragie.

Cu toate acestea, proaspăta mămică din Vietnam a avut o sarcină normală și a născut un băiețel sănătos, cu o greutate de 3,2 kilograme. Băiețelul mai are doi frați.

Sursa: eva.ro

Adaugă comentariu