Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

3 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre hemoroizi - o problemă mare și în sarcină

3 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre hemoroizi - o problemă mare și în sarcină

Hemoroizii reprezintă o afecțiune des întâlnită în rândul persoanelor care suferă de constipație cronică sau chiar de către femeile însărcinate. Aceștia sunt niște dilatații venoase patologice, foarte asemănătoare varicelor, situându-se la nivelul canalului anal. De cele mai multe ori, apariția hemoroizilor determină un mare disconfort, inflamația lor putând conduce chiar și la sângerări.

Iată mai jos 3 lucruri pe care trebuie să le cunoști despre hemoroizi:

1. Care sunt cauzele apariției hemoroizilor?

În primul rând, hemoroizii sunt determinați de constipația cronică. Cele mai multe persoane care nu au scaune zilnice acumulează o anumită stare de presiune la nivelul rectului, iar acest lucru determină ușor inflamația vaselor de sânge din această zonă. De asemenea, hemoroizii pot fi cauzați de o anumită presiune situată în zona bazinului. Obezitatea, sedentarismul, ridicarea greutăților, dar și sarcina pot fi cauzele apariției acestei afecțiuni. Condimentele și alimentele mult prea picante sunt alte cauze care ar putea să îi determine, la fel cum și o dietă săracă în fibre, consumul redus de lichide, alcoolul în exces sunt alte cauze care ar putea să ducă la apariția hemoroizilor interni, externi sau trombozați.

2. Simptomatologia hemoroizilor

Atunci când încep să apară durerile în timpul defecării, mai mult ca sigur ar trebui să te adresezi unei clinici și să faci toate investigațiile care te vor ajuta să afli diagnosticul corect. De cele mai multe ori, persoanele care suferă de hemoroizi ajung să sufere și de sângerări anale, prurit, dar și de inflamația zonei respective. Ori de câte ori prezinți o astfel de simptomatologie este bine să te adresezi medicului și să vezi dacă suferi sau nu de o boală hemoroidală și mai ales să afli tratamentul corect. Pentru a evalua starea de sănătate a pacientului, medicii vor prescrie tuseul rectal, un examen digital pentru verificarea rectului inferior și a canalului anal sau rectoscopia în așa fel încât să poată fi observat îndeaproape anusul și rectul inferior. Colonoscopia, videoanuscopia sau endoscopia digestivă inferioară sunt alte investigații ce pot fi realizate de către medici, pentru confirmarea acestui diagnostic.

3. Care este tratamentul corect?

Pentru vindecarea sau mai bine zis tratarea bolii hemoroidale este bine să se țină cont de mai multe aspecte. Pe de o parte, dacă suferi de hemoroizi interni nu de mari dimensiuni se recomandă scleroterapie, iar atunci când hemoroizii sunt mai mari și tot interni se poate recomanda bandajarea acestora, reducându-se fluxul de sânge. Terapia de coagulare în infraroșu se folosește pentru a trata hemoroizi de dimensiuni medii, iar hemoroidectomia se recomandă atunci când celelalte terapii nu sunt de ajutor pentru tratarea hemoroizilor, trecându-se la extirparea acestora. Și pentru a nu se ajunge aici, este recomandat să se evite alimentele foarte picante, sedentarismul și de asemenea, este indicat creșterea aportului de lichide. Evitarea consumului de alcool și vindecarea stării de constipație printr-un consum adecvat de fibre pot fi soluții la fel de eficiente.

Despre tratarea inovativă a hemoroizilor vom discuta și la ultimul eveniment din această vară organizat de Odoraș, Festivalul Gravidelor, care va avea loc peste o săptămână – la 31 iulie. Te poți înscrie pentru a participa gratuit accesând formularul dat.

 

Informații: mamadeprofesie.ro

Foto simbol: bezgemorroya.ru

Share:

Articole recomandate