Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Arsurile și indigestia, în sarcină. Cum le facem față

Arsurile și indigestia, în sarcină. Cum le facem față

Arsurile și indigestia în sarcină sunt foarte des întâlnite, în special în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină. O dietă corespunzătoare te va ajuta să le previi și să eviți disconfortul creat de acestea.

Pe măsură ce sarcina ta progresează, vei observa o gamă largă de simptome, care sunt cauzate de dezvoltarea fătului în pântec, precum și de modificările fizice și metabolice din corpul tău. Aceste schimbări nu afectează toate femeile însărcinate, fiecare sarcina având simptome diferite.

Cu toate acestea, majoritatea femeile însărcinate se confruntă cu arsuri la stomac și indigestie. Această stare incomodă se caracterizează printr-o senzație de greață sau de arsură, după mese.

Arsurile la stomac și indigestia sunt simptome comune care pot apărea în orice stadiu al sarcinii, deși sunt cele mai frecvente în al doilea și al treilea trimestru.

Arsurile și indigestia, în sarcină. Cauzele arsurilor și indigestiei, în sarcină

Indigestia în sarcină are cauze multiple, inclusiv alimentația și creșterea uterului. Modificările hormonale care apar în timpul sarcinii reprezintă un alt factor care cauzează indigestia. Mai exact, se știe că progesteronul joacă un rol important în ceea ce privește arsurile la stomac și indigestie, în timpul sarcinii.

Placenta produce progesteron, care relaxează mușchii din uter. Din păcate, acest hormon are același efect asupra valvei care separă stomacul de esofag. Acest lucru înseamnă că acidul gastric se poate ridica în esofag, producând o senzație de arsură cunoscută sub numele de arsură la stomac sau reflux acid. Acest hormon reduce, de asemenea, rata de contracție a sistemului digestiv, încetinind procesul digestiv.

Arsurile și indigestia, în sarcină. Remedii pentru arsuri și indigestie, în sarcină

Deși este dificil să eviți cu totul acest simptom, există câteva modalități de reducere a apariția acestuia.

Evită să mânânci în exces. În timpul sarcinii, mesele trebuie să fie ușoare. Este mai bine să ai mai multe mese și gustări pe parcursul zilei, pentru a-ți satisface pofta de mâncare, evitând în același timp indigestia.

Fii atentă la anumite alimente. Este o idee bună să eviți alimentele foarte grase sau picante, băuturile care conțin cofeină sau zahăr. Creșterea aportului de fructe și legume este o altă modalitate bună de a preveni indigestia în timpul sarcinii.

Nu te grăbi când mănânci. Mestecă mâncarea încet înainte de a o înghiți. Acest lucru va ajuta la facilitarea digestiei. Mâncatul calm în timpul mesei va ajuta, de asemenea, la prevenirea senzației de arsură.

Bea apă între mese. Este deosebit de important să bei suficientă apă în timpul sarcinii.

Evită să mânânci înainte de culcare. Așteaptă o oră sau două după cină pentru a avea o digestie mai bună.

Poartă îmbrăcăminte lejeră și confortabilă, evitând articolele de îmbrăcăminte care te strâng în jurul taliei sau a stomacului.

Ce să faci dacă arsurile și indigestia nu dispar

Dacă ai încercat toate aceste sfaturi și arsurile nu au trecut, există câteva remedii naturale care pot ameliora multe dintre simptome. Cu moderație, consumul de lapte și iaurt poate ajuta la ameliorarea simptomelor. Cu toate acestea, unele femei sunt sensibile la produsele lactate și pot prezenta simptome mai grave.

Discută cu medicul despre medicamentația pentru arsuri și indigestie. Antiacidele acționează rapid, dar pot avea și efecte secundare neplăcute.

 

Share:

Articole recomandate