Ce simte copilul din burtică atunci când părinții lui fac dragoste?

Ce simte copilul din burtică atunci când părinții lui fac dragoste?

Mulți părinți renunță la viața sexuală în cel de-al treilea trimestru de sarcină. Aceștia se simt parcă vinovați față de copil mai ales după ce îl văd la USG complet format. Dar ideea precum că copilașul ar simți când părinții săi fac dragoste este falsă.

Copilul din burtica mamei este protejat în totalitate de mușchii foarte puternici ai uterului și de apele fetale în care se află, plus că intrarea în cervix este blocată de dopul gelatinos. Maximum ce poate simți fătul este fluxul mai mare de sânge care vine spre uter, o încordare temporară a mușchilor, dar care apoi sunt schimbate cu o relaxare totală după orgasm.

Specialiștii afirmă că activitatea sexuală a părinților nu numai că nu-i face nici un rău copilului, ci și aduce o mulțime de beneficii. În primul rând, cu afluxul mărit de sânge la făt vine mai mult oxigen, iar producerea de hormoni ai fericirii – endorfine, face bine și sistemului nervos al mamei, și celui al copilului.

În lipsa unor contraindicații, bărbatul și femeia sunt singurii care decid când și cum să facă sex în timpul sarcinii. E de menționat doar că orice disconfort și durere apărută în timpul sau după actul sexual trebuie comunicate ginecologului pe a verifica dacă sarcina decurge normal.

 

Sursa: parents.ru

Adaugă comentariu