Odoraș.

Odoraș.

Sensimyl

Medicii susțin că nu există niciun beneficiu pentru făt după termenul de 39 de săptămâni de sarcină

Medicii susțin că nu există niciun beneficiu pentru făt după termenul de 39 de săptămâni de sarcină

O dezbatere despre momentul ideal pentru o femeie gravidă să aibă parte de naștere indusă a avut rezultate surprinzătoare. Dezbaterea a avut loc la o întâlnire a American College of Obstetricians and Gynecologists, potrivit www.netmums.com. Errol Norwitz, șef al catedrei de Obstetrică și Ginecologie de la Tufts University School of Medicine, și Charles Lockwood, decan al Morsani College of Medicine at the University of South Florida, au fost solicitați să își prezinte punctele de vedere legate de inducerea travaliului la 39 de săptămâni de sarcină.

„Nu există niciun beneficiu pentru făt după vârsta de 39 de săptămâni a sarcinii, condiția fiind ca sarcina să fie bine datată și urmărită”, a spus Errol.

Luând în considerare faptul că studii recente au arătat că inducerea nașterii la 39 de săptămâni ar reduce numărul de cezariene și riscurile pentru mame și copii, și dr. Charles Lockwood a fost de acord cu inducerea nașterii la 39 de săptămâni. Recomandarea este una surprinzătoare, pentru că ar fi cu trei săptămâni mai devreme decât ce recomandă ghidurile medicale actuale.

Ghidurile actuale recomandă inducerea travaliului mult mai târziu, respectiv doar la femei care nu intră în travaliu natural până la 42 de săptămâni de sarcină. Peste 42 de săptămâni există riscuri majore pentru făt și mamă.

Inducerea travaliului este o procedură pe care medicii o folosesc pentru a stimula travaliul cu medicamente şi tehnici medicale. În mod ideal, travaliul este lăsat să îşi urmeze cursul natural.

De regulă, medicul poate sugera inducerea travaliului dacă:

- ți s-a rupt apa, dar încă nu ai contracţii;

- copilul nu dă semne că s-ar naşte, deşi ai depăşit termenul (medicul decide cât este sigur să aştepţi);

- ai o infecţie a uterului;

- există o serie de factori de risc, precum diabetul gestaţional sau hipertensiune arterială;

- nu mai există suficient lichid amniotic;

- sunt probleme cu placenta;

- copilul nu creşte aşa cum ar trebui.

 

Sursa: totuldespremame.ro; babyblog.ru

Share:

Articole recomandate