A rămas însărcinată în urma unui transplant de uter!

A rămas însărcinată în urma unui transplant de uter!

 

Progresul a atins cote maxime. În luna septembrie a acestui an, a fost realizată cu succes prima operaţie de transplant de uter din SUA.

Lindsey MacFarland în vârstă de 26 ani este prima femeie din State, care a rămas însărcinată în urma transplantului de uter. Organul a fost prelevat de la o femeie decedată. Uimitor, datorită acesteia va apărea o nouă viață!

Acest tip de intervenţie ar putea oferi speranţă multor femei infertile, care din anumite motive de sănătate nu pot aduce pe lume copii. Încercarea incredibilă şi curajoasă a medicilor din cadrul Centrului Medical al Universităţii Baylor din Dallas, Texas a fost realizată cu succes. Această operaţie pare a fi începutul unei istorii ce dă speranţă multor familii.

La sfârşitul anul 2016, echipa de medici a planificat încă alte 5 intervenţii de acest gen. Potenţialele beneficiare de transplant sunt investigate sistematic de medici pentru a vedea compatibilitatea cu donatoarele ce au vârsta între 35 şi 60 de ani. În lista de aşteptare sunt numeroase femei care sunt gata de a merge în sala de operaţie chiar şi cu implicare unor riscuri, doar pentru a fi mame. 

Menționăm, că astfel de intervenții s-au făcut și în Suedia, Marea Britanie, Turcia. 

Foto: dailymail.co.uk; enfemenino.com

Adaugă comentariu