7 activități creative pentru a ține copiii ocupați, fără televizor

7 activități creative pentru a ține copiii ocupați, fără televizor

Vara este anotimpul perfect pentru a practica cele mai interesante jocuri. Copiii ar putea inventa singuri ce să facă în această perioadă, că doar cea mai mare parte a timpului o petrec afară cu prietenii, iar cei mici sunt foarte inventivi în acest sens. Dar, pentru orice eventualitate părinții ar trebui să aibă și ei o listă de idei interesante de activități, pentru a le sugera copiilor ce pot să facă atunci când s-au plictisit de vechile jocuri.

 

1. Să facă bule colorate din săpun și apă. Una dintre rețete ar fi următoarea:

- Se amestecă câteva picături de gel de duș sau detergent, 1 lingură de glicerină și 8 lingurițe de apă.

- Aveți nevoie de o sticlă de plastic, tăiați-i parte de jos și acoperiți-o cu un ciorap obișnuit;

- Umpleți sticla de plastic cu soluția obținută și suflați în ea, până când obțineți bule de săpun;

- Pentru a obține o spumă colorată, turnați direct peste ciorap câteva picături de colorant alimentar.

 

2. Faceți o pânză de păianjen din benzi sau frânghie. Ideea jocului este următoarea: copiii trebuie să meargă prin pânză fără ca să atingă vreo ață.

 

3. Nu aruncați cutiile de la conserve. Faceți câteva găuri în ele, apoi atârnați-le pe ramura unui copac și aruncați acolo pietre, mingi etc.

 

4. Umflați câteva baloane și atașați-le pe o bucată de lemn sau orice suport. Apoi, copiii, cu ajutorul săgeților, vor trebui să spargă aceste baloane. Este un joc potrivit pentru copii, care îi va ajuta să-și dezvolte concentrația și spiritul de observație. Această activitate necesită supravegherea adulților.

 

5. Propuneți-le copiilor că realizeze căsuțe pentru păsări. Acestea au nevoie de mâncare și de adăpost nu doar pe timp de iarnă, dar și vara. Activitatea dată îi va face pe copii să fie mai buni la suflet, să iubească animalele și păsările și să aibă grijă de natură.

 

6. În cazul în care, copilul  este plictisit de banala activitate de a desena pe o foaie de hârtie, propuneți-i acestuia diferite obiecte pe care să le picteze. Un bun exemplu ar fi să picteze pe pietre. Această este o însărcinare creativă pe care o vor îndrăgi atât fetițele, cât și băiețeii.

 

7. La sfârșit vă propunem o idee mai nebunatică – pictatul cu ajutorul ouălor și a vopselei. Aceasta este o alternativă de distracție și pentru a înlocui ora obișnuită de desen. Străpunge cu grijă oul, toarnă în conținutul său puțină vopsea, acoperă cu o bucată de hârtie. Apoi, pe un stativ așterne o coală de hârtie vatman. Acum poi trage cu ouă peste această hârtie și, împreună cu copilul, să dați frâu liber emoțiilor pentru a scăpa de cele negative.

Foto: ihappymama.ru

Adaugă comentariu