Test-joc cu cuburi colorate, care arată dacă copilul se dezvoltă normal

Test-joc cu cuburi colorate, care arată dacă copilul se dezvoltă normal

Probabil că mulți dintre voi nu ați auzit până acum despre testul cu cuburile Kohs. Ei bine, inițial au fost create de un specialist pentru a testa copiii, dar și maturii, cu diverse probleme cognitive și intelectuale. Ulterior au fost dezvoltate multe alte tehnici pe baza acestui prim test, iar mai apoi aceste cuburi în general au ajuns și la publicul larg fiind utilizate în  grădinițe și școli, atât pentru testarea aptitudinilor copiilor, cât și ca un simplu joc.

Acest test-joc este format din 16 cuburi nu foarte mari de diferite culori, sunt cuburi care au părțile monocrome, Adică De o singură culoare, dar sunt și cu părțile cu două culori. Părțile cuburilor sunt colorate astfel:

  • alb;
  • roșu;
  • alb-roșu;
  • albastru;
  • galben;
  • galben-albastru.

Testul mai conține și câteva cartele cu exerciții. Adică sunt desenate anumite forme pe care copilul trebuie să le repete utilizând culorile cubului. Puteți vedea în imaginea de mai jos:

Testul este preconizat pentru copii de la 4-5 ani, mai devreme aceștia pur și simplu nu vor reuși să înțeleagă regulile. Deci copilului i se oferă la început formele mai ușoare, unde poate folosi mai puține cuburi, iar cu trecerea timpului i se face tot mai dificilă activitatea. Pe lângă faptul că-i testați capacitatea congnitivă, analitică, motorica etc., micuțul mai are parte și de un joc destul de interesant. E un fel de puzzle, care apropo, place chiar și maturilor.

Aceste cuburi pot fi făcute și manual. Fie folosiți hârtie colorată pe care să o lipiți pe carton pe care îl faceți apoi cub, fie aveți niște cuburi din lemn pe care să le vopsiți folosind materiale inofensive pentru copil. Iar cartelele cu forme la fel le puteți face singurei folosindu-vă de internet. Mai ales că formele sunt geometrice, nu desene complicate.

 

Iată și un video despre acest test-joc:

 

Informații: parents.ru; 

Adaugă comentariu