Activități de weekend, 19-20 august 2017

Activități de weekend, 19-20 august 2017

 

Vineri, 18 august:

 

Cronograf Tur VATRA: proiecţii de film 

Când? Vineri; 21:00 – 23:00

Unde? Complexul Etno-Cultural Vatra, Traseul R1 Chișinău-Ungheni, km 32

#CRONOGRAFTur2017 va face un popas la Complexul etno-cultural VATRA unde, pe lângă Simpozionul Internațional de Ceramică și o zeamă bună, veți putea „gusta” și din câteva proiecții minunate. Vor fi proiectate filme pentru copii, precum şi pelicula "Nuntă în Basarabia". Detalii AICI.

 

EcoRun „Dragonul de Aur” (Orheiul Vechi)

Când? Vineri-Sâmbătă; 17:00 – 19:00

Unde? Rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi

Participă la cea de-a IV-a ediție de trail-running EcoRun Gustar 2017. Participanții vor concura la două probe – Maraton și Semi-maraton, iar traseul pe care îl vor alerga sportivii include principalele atracții turistice din zonă - Mănăstirea Rupestră Butuceni, Biserica „Sfânta Maria”, vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic etc. Taxa de înregistrare este de 200 și 300 de lei. Opțional va fi asigurat transportul până și de la locul competiției. Detalii AICI.

 

Sâmbătă, 19 august:

Gustar Music Festival 2017

Când? Sâmbătă-Duminică; 10:00 – 22:00

Unde? Orheiul Vechi

Pe 19 și 20 august 2017 dragonul Gustar va renaște în forță în cuibul său natal - Orheiul Vechi! În aceste zile vom celebra Vara, Viața și Belșugul pământurilor noastre, dansând pe ritmurile incendiare a melodiilor din folclorul balcanic. În program: ateliere de creație, concert, activități pentru copii, târg de artizanat, yoga etc. Invitați speciali: sâmbătă - Koza Mostra (Grecia); Gândul Mâței (Moldova);N.O.H.A. (Cehia/SUA) ș.a.; duminica - The Motans (Moldova); Spitalul de Urgență (România); Zdob și Zdub (Moldova); Lou Bega (Germania) ș.a. Vedeți programul evenimentului pentru sâmbătă AICI și pentru duminică AICI.

 

Atelier de culinărie la Bitonic: Medovik cu vişină

Când? Sâmbătă; 10:00 – 13:00

Unde?  Fundaţia BITONIC Bulevardul Dacia Nr. 49/14

Ești în căutarea unor sfaturi sănătoase și ai dori să le aplici în practică? Sau poate ești gospodină cu experiență și un bucătar iscusit? Bitonic te invită la un masterclass de gătit a celebrului tort medovik cu vișină - într-un mod sănătos, delicios și fără daune pentru silueta ta - alături de bucătarul cu experiență Ludmila Moga! Detalii AICI.

 

La vinărie pe biciclete

Când? Sâmbătă; 10:00 – 16:00

Unde?  str. Armenească 13A, Cowoeking Space - Vinăria Asconi

Pe 19 august ia-ţi prietenii sau familia, urcaţi pe biciclete şi mergeţi la drumeţie. La destinaţie vă aşteaptă un pahar cu vin. Dacă nu aveţi biciclete, puteţi închiria una. Detalii AICI.

 

Târg de caritate

Când? Sâmbătă; 16:00 – 20:00

Unde?  Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău

La acest eveniment vei putea găsi haine pe gustul tău, dar cel mai important este că vei putea ajuta 2 fetițe, care au nevoie de ajutor, Simona Mitronici și Irina Florea. Mai multe detalii AICI.

 

Ateliere de creație pentru copii

Când?  Sâmbătă - Duminică

Unde? Bd. Moscova, 2; str. Alba Iulia, 77/18; bd. Dacia, 49/14

Copiii de la 5 ani au posibilitatea să petreacă un weekend de neuitat și să confecționeze diferite lucrări interesante. Orarul activităților îl găsiţi AICI.

 

Distrează-te acasă, împreună cu familia ta!

Când? Tot weekendul; orice oră

Unde? Acasă, la bunici, în parc sau în grădină

Cel mai frumos weekend e cel petrecut alături de oameni dragi. Joacă-te împreună cu copiii, mergi în vizită la bunici sau organizaţi o bătălie cu apă. Mai multe sugestii de jocuri găsiţi AICI.

 

Yoga în parc - complex anti-stres

Când? Sâmbătă; 8:30 – 9:30

Unde?  Parcul Dendrarium Ion Creangă 5

Lecţie de yoga în aer liber cu antrenorul Alina Ovchinnikova. Fundal muzical live la flaut de Marta Gîncu. Detalii AICI.

 

Soluționarea conflictelor cu copiii adolescenți

Când? Sâmbătă; 19:00 – 21:00

Unde?  Altruism Moldova, Mateevici 27/1

Un seminar util pentru părinții de adolescenți, unde se va discuta despre modul în care facem față conflictelor cu copiii. Seminarul va fi organizat de către psihologul Liuba Ceban. Detalii AICI.

 

Spectacolul Cutia Neagră la Geneza Art

Când? Sâmbătă; 19.00

Unde?  Teatrul Studio Geneza Art Str. Alexei Mateevici, 109/1

„Cutia Neagră” este un spectacol autentic, despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane care provoacă discuții controversate, demaschează spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. Detalii AICI.

 

 

Duminică, 20 august:

 

Clounella 4 Ani + Eveniment Caritabil și Târg de haine

Când? Duminică; 16:00 – 20:00

Unde? ARTICO, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt 169

De obicei, ea e cea care aduce buna dispoziție copiilor la zilele lor de naștere, de această dată însă Clounella dă o mega petrecere și îi invită pe toți la aniversarea sa. Pe 20 august împlinește 4 ani! Evenimentul va avea un scop caritabil. Va avea loc şi un târg cu multe lucruri utile. Detalii AICI

 

Rendez-Vous cu Maestrul Eugen Doga la Castel Mimi

Când? Duminică; 19:00 – 21:00

Unde? Castel Mimi, Bulboaca, Anenii Noi

Marele Maestru va ține un recital în curtea castelului, în aer liber, acompaniat de Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”. O întâlnire de suflet cu amatorii muzicii clasice, într-o ambianță frumoasă și cu o acustică deosebită. Vor fi amenajate locuri pe scaune în fața Castelului, lângă havuz. Detalii AICI.

 

Competiţii sportive şi un concert cu Iuliana Beregoi

Când? Duminică; 10:00 – 15:00

Unde? Stadionul CPSM Vadul lui Vodă

La 20 august, eşti invitat împreună cu familia să susții micii fotbaliști din taberele de vară, în cadrul unei competiții sportive care va avea loc la Centrul de pregătire al selecționatelor Moldovei, din Vadul lui Vodă. Alături de micii sportivi va juca și ambasadorul fotbalului feminin în Moldova (şi finalistă a show-ului Vocea Rusiei Junior), Iuliana Beregoi, împreună cu echipa sa formată din fete. Evenimentul va culmina cu un mini-concert. Detalii AICI.

 

Excursie la Hanul Manuc Bei şi la Ferma de Struți

Când? Duminică; 9:00 – 18:00

Unde? Str. Mitropolitul G. Bănulescu-Bodoni, 28/1

În weekend mergi să descoperi Moldova. Spre exemplu, o excursie la Hanul Manuc Bei + ferma de struți te va costa 165 de lei. Dar poţi alege orice locaţie din ţară şi călători chiar cu maşina proprie. Detalii AICI.

 

Organizează o mini sesiune foto de familie!

Când? Tot weekendul; orice oră

Unde? Acasă, la bunici, în parc sau în grădină

Vara este anotimpul pe care îl îndrăgesc toți copiii, iar aventurile și jocurile din această perioadă trebuie imortalizate în fotografii pentru că sunt momente colorate, ce-ţi vor aduce zâmbete şi peste ani. Găseşti câteva idei de fotografii pe care să le faci în această vară AICI.

 

Filmul „Bigfoot Junior” în 3D (RO/RU)

Când?  Sâmbătă - Duminică

Unde?  Cinematograful Patria. 

Adam, un adolescent care nu prea îşi găseşte locul, descoperă cu surprindere că este fiul legendarului Bigfoot şi porneşte în căutarea lui. Detalii pe patria.md

 

Foto: images.familyvacationcritic.com; facebook.com; moldovenii.md

 

Adaugă comentariu