Astăzi este cea mai lungă noapte din an. Recomadări pentru toți

Astăzi este cea mai lungă noapte din an. Recomadări pentru toți

Pentru multe religii și culturi, solstițiul de iarnă este un moment magic, sacru. E noaptea în care soarele renaște și razele sale răzbat întunericul. Solstițiul de iarnă are loc pe 21 decembrie. Acesta aduce energie pentru organizare, pentru îndepărtarea lucrurilor negative, activităților și oamenilor care îți aduc neplăceri în viață.

Oficial, în calendar e iarnă, dar din data de 21 decembrie este marcat începutul iernii astronomice, numit solstițiu de iarnă. La această dată, durata zilei are valoarea minimă din an, de 8 ore și 50 minute, iar durata nopții are valoarea maximă, de 15 ore și 10 minute.

Începând din această dată, până la 21 iunie, durata zilelor va crește continuu, iar cea a nopților va scădea în mod corespunzător. În legătură cu acest eveniment se respectă mai multe tradiții. Multe dintre obiceiurile care se respectă pe 21 decembrie sunt aducătoare de sănătate și noroc. Atunci când au loc solstițiile, se spune că lupii ies și strigă la lună. Activitatea lunii atinge nivelul maxim, iar soarele strălucește la capacitatea minimă. Luna are o influență deosebită asupra noastră. Se spune că în noaptea solstițiului ne vin cele mai bune idei, iar gândurile noastre bune se materializează în perioada imediat urmatoare.

Este bine să aprinzi o lumânare în seara de 21 sau să faci un mic foc în curte ori în fața blocului. Acest foc este unul de purificare. Se consideră că strămoșii noștri se urcau pe munte cu torțele aprinse în noaptea de 21 sau 22 decembrie ca să întâmpine răsăritul soarelui. Se aprindeau focuri de tabără care aveau rolul de a scoate spiritele rele din oameni sau din locuință.

Se spune că e bine să dai de pomană în această zi, să faci cadouri copiilor și bătrânilor nevoiași. Cei care fac asta vor avea sărbători lipsite de griji. În această perioadă luna ne ajută să cunoaștem oameni noi, să ne facem prieteni și să fim deschiși la noi relații de orice fel.

Cea mai lungă noapte este întotdeauna urmată de o perioadă mai bună și de zile mai lungi, așa că privește cu optimism spre perioada care urmează!

 

Foto: media.melty.fr

Adaugă comentariu