Au recitat poezii, au dansat, dar au și aflat informații de preț. Vezi cum s-au distrat mămicile la Șezătoarea Odoraș!

Au recitat poezii, au dansat, dar au și aflat informații de preț. Vezi cum s-au distrat mămicile la Șezătoarea Odoraș!

Încetul cu încetul primăvara începe să-și intre în drepturi pe deplin, fapt confirmat și de zecile de mămici prezente la Șezătoarea Mamelor din 3 aprilie recent. Elementul cheie al acestei ediții a fost reprezentat de elementele florale, acesta fiind și dress code-ul evenimentului. Începând cu ediția din 3 aprilie, evenimentele organizate de Odoraș vor fi retransmise LIVE pe Facebook, și asta pentru a fi mai aproape de mămicile  și graviduțele care din anumite motive nu pot ajunge la seratele noastre informative, dar își doresc să asculte discursuri și sfaturi de preț de la specialiști de încredere din domeniul sănătății. Plus la aceasta, informațiile prezentate pot fi ascultate ulterior de părinți căci înregistrarea se păstrează pe internet.

Tradițional, medici buni au abordat teme de actualitate pentru fiecare părinte, de această dată am inclus în programul evenimentului doar subiecte despre bolile ascunse ale copiilor. Despre alergiile alimentare a vorbit, Tatiana Gorelco, medic alergolog-pediatru. Doctorul a prezentat mămicilor multiple mituri ce țin de alergia alimentară la copii, dar și a vorbit despre simptomele acestui tip de alergii, cele mai frecvente fiind:

  • erupții în jurul gurii, nasului, ochilor, ce se pot extinde pe restul corpului (mai ales în alergiile la fructe și vegetale) și mâncărimi
  • umflarea ușoară a buzelor, a feței, în general
  • secreții nazale abundente sau nas înfundat
  • ochi înroșiți și înlăcrimați
  • gât iritat
  • greață
  • diaree sau constipație
  • crampe
  • respirație îngreunată
  • vomă

De asemenea, medicul a ținut să precizeze că tratarea alergiei la lapte prin înlocuirea laptelui de vacă (pe care se bazează și laptele praf) cu lapte de capră (sau oaie), este inutilă, așa cum acesta din urmă are proteine asemănătoare cu cele din laptele de vacă, de aceea copilul poate avea o reacție alergică și la el. CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII LA ACEST SUBIECT.

 

Despre igiena nazală și prevenirea afecțiunilor respiratorii la bebeluși și copii, dar și despre erupțiile dentare, a vorbit managerul companiei Berlin-Chemie, Veaceslav Culev. Acesta precizează că igiena nazală este la fel de importantă ca și igiena mâinilor, de aceea ea trebuie efectuată în fiecare zi. În acest sens, un remediu natural pentru curățarea nasului este – Quixx Baby, un real ajutor pentru năsucurile copiilor, și nu numai. Și așa cum nici un părinte nu scapă de perioada erupțiilor dentare, acesta fiind, poate, și unul dintre cele mai dificile momente în procesul de creștere a unui copil, Veaceslav Culev a prezentat produsul Anaftin Baby, care începând cu săptămâna viitoare va apărea în farmaciile din țară.

 

Momentul special al serii a fost defileul fetițelor în fustițe marca Dani.Kristine. Micuțele au reușit să stârnească ropote de aplauze și să surprindă plăcut auditoriul, prin farmecul și tandrețea lor, dar și capacitățile de a defila ca pe un adevărat podium.

 

Revenind la partea informativă, un alt subiect destul de actual în rândul mămicilor sunt și colicile la bebeluși, de aceea reprezentantul medical al companiei Labormed, Elena Lavreniuc, a abordat acest subiect și le-a oferit mămicilor o serie de sfaturi de preț. Aceasta recomandă produsul Eubiotic, unul de încredere și foarte eficient.

 

Și cum gripa și răcelile rămân a fi frecvente și în această perioadă, reprezentanții companiei Vinamex au prezentat produsul HO sirop – spune oricărei tuse stop. Preparatul dat nu suprimă tusea, care de fapt este un mecanism de apărare al organismului și ajută la eliminarea mucusului care se acumulează, ci atenuează accesele de tuse. Siropul creat pe bază de extract uscat de iederă este eficient în toate tipurile de tuse, are un gust plăcut, poate fi administrat de adulți și copii, și nu conține alcool.

 

De această dată reprezentanții companiei Alpen Pharma au venit cu informații foarte interesante despre cum se pot acomoda copiii mai ușor la grădiniță și la școală, mai ales acum primăvara când vremea de afară îi agită ușor pe cei mici. Olga Grițîc, reprezentantul medical al companiei a prezentat două produse, primul fiind Dormikind – preparatul recomandat pentru un somn mai bun la copii, deoarece odihna copilului și somnul fiind foarte importante în procesul de creștere și dezvoltare, iar cel de-al doilea preparat propus este Kindinorm – pentru copiii hiperactivi, pentru cei care au probleme de concentrație, dar și pentru cei impulsivi.

 

Pentru a distra și a recrea un pic mămicile prezente în sală, le-am invitat în scenă pentru a le testa abilitățile coregrafice, dar și cele literare. În fața auditoriului au fost invitate mai multe mămici care au respectat dress-code-ul evenimentului - elementele florale, și au fost provocate să danseze pe ritmuri de muzică latino, dar și să compună versuri. În schimb au fost premiate cu câte un spray nazal de la Marimer.

 

Insuficiența de lapte matern este o problemă des discutată printre mame. O soluție în acest sens a fost oferită de reprezentanții companiei Sodimed, care au prezentat prosului Galactogil. Acesta fiind un supliment alimentar care are menirea să declanșeze şi să reinstaleze lactația, să o susțină și să o prelungească. Este un preparat care conține extracte purificate din plante, cum ar fi: malț din Orz, extract de Fenicul, extract de Anason și desigur Calciu. De altfel, Galactogil nu doar crește și menține cantitatea și calitatea laptelui matern, ci și compensează pierderile fosfocalcice datorate alăptatului prelungit. Nu modifică gustul laptelui și are o acțiune antiinflamatorie la nivelul aparatului digestiv și urinar.

 

Și nu în ultimul rând în cadrul Șezătorii a fost abordat și subiectul profilaxiei orale la copii. La invitația companiei Herbal Therapy, medicul stomatolog Ludmila Guidea a dezvăluit secretele unei danturi sănătoase încă din copilările. Două reguli de bază și foarte importante pentru a avea dinți sănătoși sunt: igiena corectă și zilnică a cavității bucale și vizita regulată la stomatolog. Medicul recomandă ca adulții să-și spele dinții dimineața, seara și după fiecare masă, iar pentru copii este suficientă spălarea dinților de două ori pe zi – dimineața și seara. Pasta de dinți din gama Herbal Therapy este fără fluor și este ideală pentru igiena zilnică orală, atât la copii, cât și la adulți.

 

Ca de fiecare dată, toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Pufies, Heinz, Numis med, Nestle ș.a. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat premii frumoase la tombolă. Gravida care „a venit să nască la șezătoare”, având un termen de 40 de săptămâni și 3 zile, a primit o cutie plină cu daruri de la Fundația Edelweiss și de la partenerii evenimentului.

 

La eveniment a avut loc și un târg special, la care au participat: Mi-e dor, Primul Sens, Nera Plant, Maxikids, Splat, Frosh, Chicco, Polpharma, Herbal Therapy, Antos cosmetică naturală, Numis Med, Ivatherm, Marvel Baby etc. La pauză, mamele au savurat prăjituri create de Sweet Michelle, cafea Moka și apa OM.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Elena Sclifos – Flower Decor.

Următorul eveniment va fi „Festivalul Graviduțelor” și va avea loc pe data de 20 aprilie. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

 

 

Parteneri:  Nestle, Eubiotic, Berlin-Chemie, Alpen Pharma, Galactogil, HO, Edelweiss, Busuioc TV.

Sponsori:  Mi-e dor, Primul Sens, Pufies, Nera Plant, Maxikids, Splat, Frosh, Chicco, Polpharma, Herbal Therapy, Antos cosmetică naturală, Numis Med, Nurofen, Ivatherm, Marvel Baby, Dani Kristine etc.

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu