Bolile copiilor - o temă de interes pentru părinți discutată în cadrul Șezătorii Mamelor

Bolile copiilor - o temă de interes pentru părinți discutată în cadrul Șezătorii Mamelor

La cea de-a doua ediție a Șezătorii Mamelor din 2019, participanții au aflat informații utile despre sănătatea celor mici și au interacționat cu medici și specialiști din Chișinău. Printre temele discutate au fost: afecțiunile oculare la sugari, bolile carențiale la copii, tratarea corectă a răcelii și metodele eficiente de combatere a infecţiilor respiratorii.

Asistentul universitar, medicul de familie și consultantul, Lora Gîțu, invitată la eveniment de compania Nestle, a vorbit despre  bolile carențiale: rahit și anemia. Medicul a menționat că rahitismul apare în perioadele de creştere rapidă şi este determinată de hipovitaminoza D care duce la tulburarea mineralizării normale a osului. La fel, a informat participanții despre faptul că prevenirea anemiei necesită cooperarea eficientă dintre rinichi, măduva spinării și nutrienții organici aflați în trup. Mai mult, medicul a vorbit și despre importanța alăptării bebelușului cu laptele matern, iar în situațiile în care alăptarea trebuie temporar întreruptă sau completată, medicul a recomandat laptele praf de la Nestle, care răspunde nevoilor nutritive ale bebelușului și conține vitamine și minerale menite să susțină dezvoltarea florei intestinale a copilului.

 

Despre îngrijirea delicată și efectivă a pielii mamei și copilului a vorbit reprezentantul companiei Grindex, Lucia Sîrbu. Ea a menționat că pentru tratamentul leziunilor superficiale ale pielii, cum ar fi: arsuri mici şi fisuri, abraziuni şi crăpături ale pielii sau inflamaţii ale pielii se recomandă produsul Recreol. Efectiv, inofensiv și confortabil, Recreol conţine substanţa activă – dexpantenol, care aparţine unui grup de medicamente utilizate pentru tratamentul rănilor şi ulcerelor. În ţesuturi dexpantenolul este transformat în acid pantotenic, care restabileşte elasticitatea pielii şi stimulează vindecarea rănilor.

 

Medicul oftalmolog de la Optiplaza, Olga Tănase a discutat despre strabismul la nou-născuți și sugari, o afecțiune oculară în care axele celor doi ochi nu sunt paralele (ochii nu privesc în aceeași direcție). Cauzele strabismului pot fi: ereditare, traumatisme craniene ale orbitei, hipermetropie, cataracta sau ptoză. Specialistul a menționat că este important să se înceapă tratamentul cât mai devreme posibil pentru a obține o acuitate vizuală normală la ambii ochi, alinierea ochilor paralel și obținerea vederii binoculare.

 

Pentru îngrijirea sistematică a nasului și menținerea funcției nazale, reprezentantul companiei Berlin Chemie, Veaceslav Culev a recomandat produsul Quixx Protect care împiedică virusurile să se fixeze de mucoasă,  oferă un tratament de susținere a simptomelor de răceală și a celor pseudogripale din stadii incipiente, poate scurta durata răcelilor și micșorează riscul de recurență a simptomelor virale.

 

Medicul internist, directorul executiv al Reprezentanței Heel în Moldova, Corneliu Bîlici a recomandat supozitoarele Viburcol pentru bebeluși atunci când apar durerile cauzate de apariția dinților, în caz de febră sau atunci când bebelușul este agitat. Viburcol conține mușețel pentru agitație, calciu carbonic pentru febră și pătlagină pentru durerile cauzate de apariția dinților.

 

Tradiția evenimentului este alegerea „Reginei serii“ și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut peste 40 de săptămâni. Partenerii evenimentului Odoraș i-au dăruit graviduței produse de primă necesitate pentru creșterea și îngrijirea bebelușului.

 

Pentru tratamentul eficient și profilaxia gripei, reprezentantul companiei Alpen Pharma, Victorin Musteață a prezentat produsul Influcid. Acesta înlătură simptomele generale, scade febra, micșorează durata maladiei și manifestarea sindromului astenic, întărește considerabil sistemul imun, are o tolerabilitatea înaltă, practic lipsit de reacții adverse.

 

Reprezentantul Sperco, Tatiana Ghemu a venit cu informații utile despre produsul Cardonat. Un preparat combinat din vitamine și aminoacizi care stimulează metabolismul proteic, glucidic și lipidic. Acesta înlătură rapid semnele de intoxicație, îmbunătățește funcția cognitivă (atenția, memoria, asimilarea informației), îmbunătățește pofta de mâncare și previne complicațiile cardiace.

 

Cu soluții pentru a trata durerile în gât în perioada sarcinii a venit reprezentantul companiei Nurofen, Lilia Lazări. Ea a recomandat pastilele Strepsils Intensiv Miere și Lămâie care ajută la reducerea inflamaţiei, durerii şi febrei ce însoţesc răceala, laringita sau amigdalita. Calmarea durerii şi a inflamaţiei este de aşteptat să apară după 30 de minute de la administrarea unei pastile.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Decor LLux.

Următorul eveniment marca Odoraș, Festivalul Graviduțelor va avea loc pe 12 martie. Nu rata această ediție, înregistrează-te și participă GRATUIT!

 

Adaugă comentariu