Care sunt provocările în primele luni de viață a nou-născutului

Care sunt provocările în primele luni de viață a nou-născutului

Odoras.md a organizat pe 12 martie Festivalul Gravidelor, un eveniment util pentru toți care au copii sau își doresc un bebeluș. În cadrul festivalului s-a discutat despre îngrijirea nou-născutului, provocările în primele luni de viață și dezvoltarea sănătoasă a copilului în timpul perioadei de alăptare.

Despre rolul calciului în sarcină a vorbit Valeriu Pădure, medic obstetrician - ginecolog la Institutul Mamei și Copilului, care a recomandat suplimentul de calciu – Davita Bone, acesta crește necesarul nutrițional pentru menținerea sănătății a mamei și a bebelușului și are o concentrație perfectă de calciu elementar pentru o bună asimilare, fără pierderi.

 

Participanții, majoritatea viitori părinți, au aflat informații importante despre stadiile travaliului și nașterea pas cu pas de la medicul obstetrician-ginecolog de categorie superioară, directorul medical maternitate Medpark, Corina Cardaniuc. Astfel, etapele travaliului sunt: pretravaliu, perioada I- ștergerea și dilatarea colului uterin, perioada II- expulzia fătului, perioada III- decolarea placentei și perioada de lăuzie imediată. În acest sens, medicul le-a recomandat viitorilor părinți să aleagă maternitatea Medpark - locul perfect pentru a da naştere la o nouă viață.

 

Consultantul superior în alăptare, Olga Gutium, invitată la eveniment de compania Bayer, a vorbit despre ce așteptări are un nou-născut de la părinții săi și cât de important este atașamentul părinte-copil. Instinctul copilului este să depindă, să aibă un model pe care să-l urmeze, consideră Olga Gutium. De asemenea, consultantul a menționat că părinții și copiii lor au o legătură instinctivă, iar dezvoltarea copilului și scăderea cantității de plâns pe parcursul primului an de viață sunt dependente direct de timpul petrecut cu mama, mai multe detalii aflați AICI.

 

Reprezentantul medical, Adriana Palii de la compania Bayer a prezentat gama Elevit, care a fost concepută special pentru a contribui la acoperirea necesităţilor nutriționale crescute ale femeilor care doresc să rămână însărcinate, sunt însărcinate sau alăptează. Un alt produs prezentat a fost Bepanthen Unguent pentru bebeluși, care acoperă pielea ca o manta lipidică, formând un strat protector împotriva factorilor iritanți externi.

 

Medicul obstetrician–ginecolog, Tatiana Cebotari, a discutat despre ultima perioadă înainte de sarcină și a recomandat produsul Epigen Gel pentru o igienă zilnică corectă. Acest gel natural este potrivit pentru toate categoriile de vârstă, pentru bărbați și femei, și poate fi folosit inclusiv în perioada de sarcină, alăptare și menopauză.

 

Ulterior, reprezentantul companiei Labormed, Elena Lavreniuc, a prezentat produsul Eubiotic Baby, care și-a dovedit eficacitatea în reducerea riscului apariției și severității colicilor, dermatitei atopice și prevenirea apariției și recurenței infecțiilor respiratorii.

 

Un moment special al evenimentului este alegerea „Reginei serii“ și anume a graviduței cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut 41 de săptămâni. Viitoarea mămică a primit cadou un set de produse necesare pentru creșterea și îngrijirea nou-născutului.

 

Stimularea lactației și alimentația în timpul alăptării a fost tema prezentată de medicul neonatolog de categorie superioară, Dorina Rotaru. Aceasta a specificat că mama care alăptează nu trebuie să mențină un aport caloric mai mare decât cel de înaintea sarcinii, în cele mai multe cazuri, 400-500 de calorii mai mult față de ceea ce este necesar pentru a menține greutatea corporală a mamei este suficient. La fel, medicul a specificat și semnele care arată că copilul este sensibil la unele alimente - regurgitări frecvente, vome, colici excesive, erupții cutanate sau congestive persistente. Pentru susținerea unei alăptări prelungite sau în situația în care rezerva de lapte matern este insuficientă, medicul a recomandat produsul Galactogil, care stimulează lactația și susține alăptarea bebelușului timp îndelungat.

 

Reprezentantul medical Egis, Ion Lupu, le-a vorbit participanților despre produsul Betadine, care este un antiseptic universal pentru maturi și copii care nu provoacă senzația de arsură. Acesta poate fi folosit în tratamentul combustiilor, prelucrarea escarelor și rănilor, tratamentul local al dermatitelor infecțioase și tratamentul complex a infecțiilor bacteriene și micotice ale pielii.

 

Despre alimentația copiilor prematuri a vorbit medicul neonatolog, Carolina Călugăreanu. Ea a specificat că copiii născuți până la 37 de săptămâni de gestație sunt clasificați ca fiind prematuri. Iar pentru că laptele uman nu conține proteine și minerale în cantitatea necesară pentru prematurul în creștere, este necesară fortificarea. În acest sens, medicul a recomandat Similac Neosure, care conține proteine extensiv hidrolizate, vitamine și minerale și un nivel energetic optim împreună cu laptele matern.

 

Mai târziu a urmat un defileu cu graviduțe în hăinuțe din colecția nouă de la producătorul autohton Maicom. Fiecare produs marca Maicom reprezintă o selecție deosebită a stofei, a designului creat și a combinațiilor de culori. Pentru că fiecare client e incomparabil și merită șansa de a se exprima printr-o vestimentație specială, compania Maicom produce haine care au un detaliu unic. Atenţia acordată materialelor, culorilor, cusăturilor și modelelor sunt caracteristicile care definesc fiecare hăinuță marca Maicom.

 

Medicul internist, directorul executiv al Reprezentanței Heel în Moldova, Corneliu Bîlici, a prezentat produsul Viburcol - un preparat natural care, datorită compoziției sale, are un efect complex - antiinflamator, analgezic, sedativ, detoxifiant și spasmolitic. Datorită acestui fapt, Viburcol este eficient la copiii cu: infecții respiratorii virale acute (IRVA), gripă și alte infecții care provoacă intoxicație și febră, probleme intestinale și anxietate.

 

Despre cum putem calma un bebeluș agitat a discutat reprezentantul medical, Veaceslav Culev. Acesta a prezentat produsul Espumisan care poate fi administrat pentru combaterea în mod delicat și eficient a colicilor la sugari. De asemenea, Espumisan combate disconfortul bebelușului, cauzat de acumulare de  gaze.

 

Decorul pentru fotografii a fost realizat de Decor LLux, iar fotograful care a surprins cele mai speciale momente este Irina Spinei Photography. La eveniment a avut loc și un târgușor de la care părinții au putut procura lucruri utile la creșterea copiilor, iar la pauză, mamele au savurat delicii de la Foxy Sweets, cafea Moka și apa Om. 

 

Adaugă comentariu