Cea de-a 30-a ediție a Șezătorii Mamelor a adunat 150 de mămici și burtici

Cea de-a 30-a ediție a Șezătorii Mamelor a adunat 150 de mămici și burtici

 

În jur de 150 de mămici și viitoare mămici, cu burtici au venit la o nouă șezătoare dedicată lor, organizată de Odoraș.md La cea de-a 30-a ediție s-a discutat despre cum facem față răcelilor cu ajutorul terapiei bioregulatorii, cum curățăm corect năsucul unui bebeluș și cum să ne alimentăm în perioada sarcinii și alăptării. 

Despre „Terapia bioregulatorie în sezonul rece” a vorbit pediatrul Irina Belinski, care a abordat mai multe afecțiuni întâlnite la copiii mici și cum pot fi depășite cu ajutorul produselor homeopatice. S-a discutat și despre produsele companiei Heel, potrivite pentru copii și gravide, dar și pentru toți maturii.

Luminița Suveica, nutriționist, endocrinolog, Medic-şef la Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chişinău a vorbit despre „Alimentația mamei în perioada sarcinii și alăptării”. Medicul a menționat că e important ca încă din perioada sarcinii, viitoarea mamă să consume cât mai variat și sănătos, să limiteze consumul de grăsimi, sare, zahăr și panificație și să sporească consumul de legume și fructe, căci „o mamă sănătoasă, înseamnă un copil sănătos”.

 

Luminița Suveică a mai spus că porția potrivită de mâncare, la o masă, este cât palma fiecăruia. Nutriționista a vorbit și despre principiile corecte ale diversificării, recomandând terciurile și produsele Nestle. Ea a menționat că, educația alimentară a copilului începe de la părinte, care trebuie să-i fie un bun exemplu (să mănânce și el terci, dacă asta îi recomandă, nu crenvurști). De asemenea, cel mic trebuie obișnuit de mic cu consumul de legume și fructe - cu ajutorul tacâmurilor frumoase și atractive, prin modalități creative de aranjare, prin combinarea legumelor cu bucatele pe care le preferă cel mic etc. 

Despre importanța aspirării năsucului la copiii mai mici de 1 an a vorbit Oxana Țurcan, medic neonatolog la Spitalul Nr. 1, care a și demonstrat cum se face corect aspirarea mucozităților la bebeluși, care nu știu încă să-și sufle nasul. Medicul a specificat că este importantă mai întâi umidificarea nasului și numai apoi curățarea lui cu ajutorul unui șervețel sau a aspiratorului nazal. Oxana Țurcanu a demonstrat cu ajutorul unei păpuși pozițiile corecte atunci când vrem să curățăm nasul unui bebeluș, dar și situațiile care trebuie să ne pună în gardă. În acest context, s-a recomandat apa de mare, dar și aspiratorul nazal Marimer, care are o formă sănătoasă pentru un bebeluș.

Seara nu a fost lipsită de surprize, Salonul Milana Evening Dresses a oferit o defilare de modă spectaculoasă, cu rochii de seară impresionante, potrivite și pentru sesiuni foto speciale de sărbători. Tinerele modele, însoțite de fetițe cochete au defilat în aplauzele participantelor la eveniment. 

 

Ca de obicei, mămica cu cel mai mare termen de sarcină (peste 40 de săptămâni, de data aceasta), a fost „petrecută la maternitate” cu o cutie întreagă cu daruri de la Edelweiss și partenerii evenimentului (scutece Pufies, cărțulii de la Prut internațional, produse de igienă de la Equilibra ș.m.a.) O altă graviduță, aflată pe ultima sută de metri, a primit în dar o sesiune foto cadou de la Scorpan Olga Photography, în stil newborn pentru bebelușul care va apărea pe lume. 

De la târg participantele au putut procura cărți de la Editura Prut International, produse cosmetice organice de la Antos cosmetică naturală, uleiuri naturale de la ThaiPower.md, dar și au putut testa produsele marca New Nordic, Pollfarma, Similac. De asemenea, la această ediție a șezătorii, participantele au avut posibilitatea să guste o mulțime de tipuri de biscuiți de la compania autohtonă AriDami, biscuiți cu gust de copilărie. 

Toate mamele au primit daruri de la partenerii evenimentului (Nestle, Heel, Pufies, Revalid, Protectis, Chicco, Ivatherm, Equilibra, Numis, Apa OM, Vichy, Sodimed), iar cele care au avut noroc, au câștigat și daruri speciale la tombolă. 

Foto: Odoraș, Foto d`Or

Adaugă comentariu