Copilărie rimează cu bucurie, călătorie și… loterie

Copilărie rimează cu bucurie, călătorie și… loterie

Copiii deja au ieșit în vacanță, părinții însă, niciodată nu mai au vacanță după ce decid să dea naștere unui pui de om. Cu toate acestea, părinții consideră că a avea copii este o fericire, o binecuvântare și sunt gata să jertfească multe pentru picii lor. Aceasta au spus și au demonstrat mai mulți părinți care au venit la Șezătorile mamelor (care încet-încet devin ale părinților) organizate de Odoraș în perioada 1-3 iunie la Moldexpo. Șezătorile au avut loc în cadrul evenimentului Kid’s Expo.

Pe 1 iunie, managerul Omega-Pharma, Rozalin Rotari, a vorbit despre Panthenol Forte Spray. Acesta ajută în cazul arsurilor, inclusiv celor solare. Se aplică sub formă de spumă și nu necesită ca zona afectată să mai fie atinsă suplimentar cu mâna sau cu țesătură pentru tamponare. Pe timp de vară în farmacii, produsele Panthenol se comercializează cu o reducere de 10%.

 

Medicul neonatolog Dorina Rotaru a vorbit despre alăptarea naturală și beneficiile laptelui matern pe lângă cele nutritive pentru copii. Mai multe despre aceasta noi am scris în ACEST articol. Dorina Rotaru a precizat că lactația este stimulată de contactul piele la piele, dar și de plantele galatogene precum semințele de fenicul, anasonul, malțul de orz etc. Un produs care stimulează lactația este Galactogil, iar o mămică prezentă la șezătoare a confirmat că acesta a ajutat-o să aibă o lactație bună și a observat chiar că micuța ei nu avea colici în perioada când mama lua acest produs pentru stimularea lactației.

 

Continuând tema colicilor, Veronica Odobescu, reprezentanta medicală a companiei Vinamex, a menționat că acestea se manifestă prin plânsetele copilului, neliniște, pumnișori strânși, fața roșie. Pentru a evita apariția colicilor, în perioada alăptării mama trebuie să se abțină de la produsele alimentare care balonează, să fie atentă ca micuțul să nu înghită aer când suge. De ajutor sunt și plimbările sau sunetele albe, precum cel de aspirator, aparatul de uscat părul, mașina de spălat etc. Dacă metodele date nu ajută, atunci poate fi utilizat produsul Flatam Plus, care conține fenicul și chimen. Acesta elimină balonarea și îmbunătățesc digestia micuțului.

În a doua parte a evenimentului, medicul ORL, Ofelia Ivasi, a vorbit despre otita medie la copii precizând că doar medicul poate pune această diagnoză. Medicul a precizat că această boală are urmări grave, de la diminuarea auzului până la surditate, iar virușii pregătesc terenul pentru această infecție bacteriană. Părinții, pentru a-și proteja copiii, nu ar trebui să exagereze cu lavajul năsucului acestora, căci astfel îi distrugeți protecția naturală împotriva virușilor. Ofelia Ivasi a subliniat că otita medie este diagnosticată strict de medicul ORL-ist, iar ca tratament se dau mai multe preparate, printre care Droplex (cu efect antiinflamator local); Efirub (secretolitic); Genferon (imuno-modulator); 7 Actives (pentru drenarea cavității nazale).

 

Pavel Taban, reprezentant medical al companiei Vinamex, a vorbit despre igiena intimă la femei în perioada vacanțelor și a precizat că lenjeria trebuie să fie din bumbac, costumul de baie nu trebuie purtat prea mult timp ud, nu trebuie să se exagereze cu igiena intimă, iar irigațiile vaginale sunt contraindicate. Pavel Taban a specificat că Epigen Gel, spray și cremă, conferă starea de prospețime, este natural și menține PH-ul normal al zonei intime, nu lasă urme pe haine etc.

La cea de-a doua șezătoare desfășurată la data de 2 iunie, părinții au avut oportunitatea de a afla de la Corneliu Bîlici, directorul executiv al reprezentanței Heel în Moldova, care sunt componentele obligatorii ale trusei de vacanță a copilului și părinților. Acesta a menționat că înainte de a porni la drum trebuie să verificați cu mare atenție dacă ați luat cu voi următoarele preparate: împotriva alergiei – Euphorbium; împotriva arsurilor – Traumeel; pentru a scoate toxinele din organism – Limfomiozot; împotriva virușilor – Engystol; în cazul erupțiilor dentare și a durerilor de burtă – Vibrucol; în cazul răului de drum – Vertigoheel; pentru a ajuta reglarea tranzitului intestinal – Nux vomica – Homaccord.

 

Reprezentații companiei Rossmax le-au vorbit părinților despre cum poate fi monitorizată sănătatea în familie și care sunt aparatele medicale care trebuie să se regăsească în casa fiecăruia dintre voi. Compania propune o gamă largă de cele mai performante tonometre automate. Unul dintre modelele de top este X5 – unica tehnologie din lume care ajută la prevenirea atacului cerebral. Și modelul X3 și X1 sunt foarte reușite, acestea vă vor permite să memorizați rezultatele a peste 90 de persoane. De asemenea, compania propune tonometre de tip brățară cu peste 120 de memorizări; mecanice și cele de tip non-contact, care au opțiunea de a stabili temperatura camerei și a corpului de la distanță. Printre aparatele recomandate și comercializate de compania Rossmax se mai numără: nebulizatoare de diferite tipuri și forme; inhalatoare; pneumotahometre, care vă permit să măsurați punctul de vârf al respirației; cântare pentru copii etc. Reprezentatul Rossmax au ținut să atenționeze părinții că cel mai bun nebulizator este cel care are dispersia particulelor foarte mică.  

 

Și fiindcă igiena intimă este un subiect foarte important, și în cea de-a doua zi de șezătoare am hotărâm să abordăm această temă. De data aceasta l-am avut ca invitat pe Veleriu Pădure, medic  obstretician ginecolog la Institutul Mamei și a Copilului din Chișinău, care a reprezentat compania Sodimed. Acesta a adus la cunoștința femeilor despre cât de important este să avem o igienă intimă corectă, explicând cu larg de amănunte care sunt riscurile unei igiene greșite. Ba chiar mai mult, medicul a atenționat femeile că săpunurile obișnuite, dușurile vaginale, dar și alte soluții vaginale antiseptice sunt strict interzise. Acesta spune că cea mai bună și recomandată soluție în igiena intimă este gelul Saforelle, care este lichid, nu conține săpun și e potrivit pentru piele sensibilă. Gelul intim Saforelle ajută la menținerea unui PH normal în regiunea intimă, este creat pe bază de extract de brusture, care are proprietăți calmante și emoliente, și este recomandat chiar și femeilor însărcinate. Gelul Saforelle ajută în cazul iritațiilor de după epilare și la prevenirea disconfortului vaginal. De asemenea, medicul a recomandat probioticile Gynophilus pentru prevenirea vaginozelor și pentru antibiotico-terapie.

Pentru a distra părinții și a le oferi o doză de distracție, i-am avut ca invitați pe ansamblul de copii„DoReMicii”. Aceștia au încins atmosfera în sală și i-au făcut pe participanți să rămână cu zâmbetul pe buze. În schimb, noi, cei de la Odoraș, le-am oferit cadouri și i-am invitat să mai vină pe la noi și cu alte ocazii. După surpriza muzicală participanții au savurat apa OM și biscuiți de la B’sweet, iar de la târgul improvizat au putut testa și procura numeroase produse de îngrijire și înfrumusețare.

Apoi, șezătoarea a continuat cu reprezentanții companiei Vinamex, care au prezentat două produse foarte eficiente pentru părinți și copii. Este vorba despre capsulele Subtyl – recomandate în cazul diareelor acute și cronice, în deosebi copiilor, în cazul disbacteriozelor intestinale, enteritelor, dar și pentru profilaxia și tratamentul disfuncțiilor intestinale provocate de chimio sau radioterapie. Cel de-al doilea produs este spray-ul Oralsept cu un gust foarte plăcut și care este recomandat chiar și gravidelor. Acesta ajută în cazul faringitelor, candidozelor mucoasei orale, gigivitelor, laringitelor, după tratamentul dinților etc.

Tot în cadrul celei de-a doua șezători, două dintre mămicile participante au fost puse la provocare de a îmbrăca două păpuși identice în hăinuțe oferite de compania Maxi Kids. Ambele fiind răsplătite cu cadouri de la NUK.

Seria șezătorilor organizate de revista Odoraș a fost încheiată la data de 3 iunie. Și în cea de-a treia zi am reușit să adunăm cele mai însetate de cunoștințe mămici, graviduțe, dar și tătici sau viitori tătici. Compania Grindex a dat startul și a venit cu informații utile despre metodele simple și eficiente de a spori lactația. Lidia Sîrbu, reprezentanta companiei, a prezentat mămicilor produsul Apilact – un cadou împărătesc al naturii. Acesta are la bază lăptișorul de matcă de albine, care asigură longevitatea. Este un produs natural și perfect pentru a spori lactația, care ajută în cazul asteniilor, depresiilor post natale, anemiilor, infecțiilor virale și bacteriene.

 

Dat fiind faptul că tema colicilor este cea care preocupă cel mai mult proaspetele mămicile, Lidia, reprezentanta medicală a companiei Berlin Chemie, a prezentat un produs eficient și pe larg recomandat de medici – Espumisan, care poate fi administrat din primele zile de la naștere și este eficient în tratament, în special, datorită conținutului de simeticonă. Am realizat chiar un experiment. Cu ajutorul a două borcănașe umplute cu apă și un pic de detergent pentru vase, mamele au putut observa cât de rapid se dizolvă bulele de săpun (la fel ca și gazele din burtica bebelușului) datorită câtorva picături de Espumisan.

 

O temă actuală și des discutată de către mămici este utilizarea nebulizatorului (inhalatorului) pentru tratarea afecțiunilor respiratorii la copii. Multe mame consideră aceste aparate adevărate minuni ale medicinii și pe bună dreptate. Maxim Porojniuc, reprezentant medical al Dr. Frei Moldova, a vorbit despre tipurile acestora, situațiile când pot și când nu pot fi folosite, regulile de utilizare ș.a. Câteva reguli de utilizare a nebulizatoarelor sunt: le folosim la 1,5 ore după masă, iar după procedură e bine ca timp de o oră să nu se bea și să nu se mănânce nimic; poziția trebuie să fie confortabilă; aparatul să fie bine curățat în prealabil; să nu se folosească infuzii din plante și nici uleiuri eterice, ci doar soluții fiziologice de 3%, apă Borjomi sau medicamente, cum ar fi: Fluimutil, Decasai etc., doar cu prescripția medicului.

 

Cea de-a treia șezătoare a continuat cu o informație foarte utilă oferită de Diana Berzoi, reprezentant medical Sodimed, care a vorbit despre beneficiile apei de mare Marimer și modalitățile de utilizarea pentru sănătatea familiei, pe parcursului întregului an. Marimer este un produs natural, soluție fiziologică de apă de mare sterilizată și microdifuzată. Fiind bogat în săruri minerale și oligoelemente marine, spray-ul nazal Marimer este recomandat sugarilor, copiilor și adulților la curățarea zilnică a mucoasei nazale, în special în cazurile în care nasul este uscat sau înfundat. Marimer este recomandat pentru întreaga familie: pentru igiena zilnică a mucoasei nazale; pentru umidificarea acesteia și ca adjuvant în tratamentul afecțiunilor ORL.

 

Seria șezătorilor din cadrul celei mai mari expoziții pentru copii de la noi din țară a fost încheiată cu reprezentanta companiei Nearmedic, care a propus mămicilor preparatul Kagocel. Un preparat antiviral modern în tratamentul și profilaxia infecțiilor virale. Este preparatul perfect pentru imunoprofilaxia copiilor.

 

Reginele șezătorilor au fost 3 mămici, câte una la fiecare eveniment din 1-3 iunie. Acestea, fiind cu cel mai înaintat termen de sarcină, au beneficiat de câte o cutie din partea Fundației Edelweiss, plină cu scutece, produse de îngrijire a copilului și de primă necesitate în maternitate. Prima mămică avea termenul de sarcină de 40 de săptămâni și 5 zile, a doua – 39 de săptămâni, iar a treia – 40 de săptămâni și 2 zile.

 

La sfârșitul fiecărui eveniment au fost organizate tradiționalele tombole la care cele mai norocoase au câștigat premii utile. Fiecare mamă a plecat acasă nu doar cu informații prețioase, dar și cu punguțe cu daruri.

 

Partenerii evenimentelor: Flatam Plus, Epigen, Nuk, Panthenol, Galactogil, Fundația Edelweiss, Rossmax, Heel, Subtyl, Apilak, Saforelle, Espumisan (Berlin Chemie), Marimer, Dr. Frei.

Sponsorii evenimentului: Viorica-Cosmetic, Dr. Frei, Klorane bebe, New Nordic, Maxikids, Pufies, Numis Med, Equilibra, Ivatherm.

Degustare: biscuiţi BeSweet, apa OM.

Foto: Nadejda Bilsagaev

Adaugă comentariu