Festivalul Gravidelor: „Toate mamele sunt echipate cu instincte naturale de a avea grijă de bebeluși”

Festivalul Gravidelor: „Toate mamele sunt echipate cu instincte naturale de a avea grijă de bebeluși”

Pe data de 30 iunie revista online pentru părinți „Odoraș” a organizat a treia ediție din acest an a Festivalului Gravidelor. În cadrul evenimentului s-au abordat teme precum hemoroizii o problemă delicată în timpul sarcinii, cum îngrijim copilul nou-născut și sugarul, cele mai întâlnite probleme dermatologice din timpul verii la copii și adulți, de asemenea invitații au oferit și câteva sfaturi pentru a avea o stare de sănătate bună. La festivalul gravidelor a venit să facă cunoștință cu mămicile și prezentatoarea Doina Danielean care a povestit despre istoria ei de alăptare, una foarte interesantă, dificilă dar cu un final fericit.

Prima invitată din cadrul evenimentului a fost Rodica Eremciuc, medic pediatru, reprezentatul companiei Bayer, care le-a vorbit mămicilor despre „Îngrijirea copilului nou-născut și sugarului – precauții și recomandări„. Medicul a vorbit despre îngrijirea copilului după alimentație și despre pielea nou-născutului, care este mult mai sensibilă decât cea a unui adult. În mod ideal, produsele de îngrijirea a pielii pentru bebeluși ar trebui să conțină doar ingredient fără antiseptic, fără conservanţi, produsul trebuie să fie dovedit clinic ca fiind eficiente pentru nou-născuți, fără parfum (sau alte odorizante), să menţină nivelul optim de hidratare și să nu conțină nici un ingredient cu potenţial toxic sau a cărui siguranță nu este suficient documentată. Bepanthen Unguent întrunește toate criteriile menționate mai sus și este produsul ideal pentru bebeluși. Bepanthen Unguent oferă triplă îngrijire pentru bebeluși și mămici, produsul protejează împotriva roșeții, susține regenerarea naturală și hidratează.

   

La acest festival, cu prezența ne-a onorat și îndrăgita prezentatoare Doina Danielean, care a povestit istoria sa de alăptare la cea de-a doua naștere, a avut parte de o experiență dificilă, dar cu un final fericit. Cel mai important sfat oferit viitoarelor mămici a fost de a se adresa la medicii specialiști la timp și să nu asculte toate sfaturile din jur și a vorbelor din popor, deoarece o problemă tratată la timp poate schimba situația în bine.

Reprezentantul companiei Stada, Marina Lisnic a vorbit despre „Hemoroizii – problemă delicată în timpul sarcinii”. Unicul  produs natural care rezolvă problema hemoroizilor apăruți în timpul sarcinii sau după naștere la femei este produsul Natalsid. Datorită componentului activ al preparatului – alginatul de sodiu – polizaharid natural, ce se obţine din alge marine brune. Posedă acţiune hemostatică, antiinflamatoare şi regeneratoare marcată. Natalsid opreste sângerarea, reduce inflamația are efect de vindecare și normalizează scaunul. Este recomandat în fisuri anale cronice în stadiul de epitelizare, hemoroizi cronici în faza de acutizare, proctosigmoidite şi afecţiuni inflamatorii ale rectului în perioada postoperatorie.

„Problemele dermatologice din timpul verii la copii și adulți”, a fost tema abordată de către reprezentantul medical a companiei Sperco, Alexandru Kovali. Cele mai frecvente probleme dermatologice în timpul verii sunt înțepăturile de insecte, alergiile, arsurile, insolațiile și boli ale pielii cu suprainfecție bacteriană. Kremgen este soluția universală a problemelor dermatologice pentru toată familia. Produsul acționează rapid, înlătură pruritul, roșeața, edemul, este inofensiv, se administrează copiilor de la doi ani, este universal, cu posibilitatea de a fi utilizat în diverse boli dermatologice, este potrivit pentru toți membrii familiei, comod în administrare, se aplică minim de 2 ori pe zi, și are un preț accesibil. Kremgen este inofensiv cu un risc minim de efecte adverse și are Acțiune dublă în tratamentul dermatitelor/dermatozelor: Scoate rapid inflamația și previne complicațiile.

Copii sunt cei mai vulnerabili în fața infecțiilor respiratorii vara, iar un episod de boală ne poate lua pe nepregătite, mai ales atunci când suntem în vacanță sau tocmai ne pregătim să plecăm. Cu sfaturi pentru o stare de sănătate bună a venit reprezentantul medical a companiei Alpen Pharma,  Rimma Crețu. Produsul Alpikol este un sirop natural și o soluție împotiva gripei și răcelii. Siropul pe bază de 3 componente cu efect patogenetic simtomatic, imunomodulator  scurtează durata de boală și contribuie la restabilirea organismului. Alpikol întărește imunitatea, efect antiinflamator, comparabil cu acidul acetilsalicilic, acțiune de refacerea a organismului. Se administrează la copii de la 3 la 12 ani: 5 ml - 2 ori pe zi, copii peste 12 ani și maturi: 15 ml - o dată pe zi, iar înainte de administrare necesită agitație.

La finalul evenimentului pe lângă organizarea tombolei a fost aleasă și „Regina serii”. De data aceasta, graviduța cu cel mai mare termen de sarcină a avut 38 săptămâni și patru zile. Revista Odoraș împreună cu partenerii și sponsorii evenimentului i-au oferit graviduței o cutie plină cu daruri pentru bebeluș.

Următorul festival marca Odoraș va avea loc pe data de 14 IULIE. Pentru a putea participa la eveniment vă rugăm să completați formularul: 

https://forms.gle/PaRAKmmcREveRkDk8

Vă invităm să fiți cu ochii pe Odoraș pentru a fi la curent cu ultimele noutăți!

Foto: Sanda Armash
Décor: Racu Tatiana

Adaugă comentariu