Odoraș.

Odoraș.

Tedi

Festivalul Mamelor 27 octombrie 2023: „Împreună putem păstra sănătatea copiilor”

Festivalul Mamelor 27 octombrie 2023: „Împreună putem păstra sănătatea copiilor”

Revista online pentru părinți „Odoraș” a organizat o nouă ediție din acest an a Festivalului Mamelor, pe data de 27 octombrie. La eveniment au participat un număr impunător de mămici care și-au dorit să afle informații utile de la cei mai buni medici. În cadrul festivalului, mămicile au aflat răspunsurile la cele mai arzătoare probleme.

Reprezentanta companiei Nestle, Doina Haidarlî, medic chirurg pediatru a vorbit despre cauzele și consecințele poftei de mâncare scăzută și cum putem să corectăm acest aspect. Pofta de mâncare îndeplinește o funcție de reglare în organism, semnalând nevoia de a completa nutrienții. Când copiii refuză să mănânce, există întotdeauna un motiv de bază. Înțelegerea de ce copilul dumneavoastră refuză să mănânce sau când nu vrea să mănânce este cheia pentru a înțelege și a ajuta copilul să avanseze. Există momente, totuși, când un copil mic care refuză să mănânce ar putea fi un semn al unei probleme medicale, cum ar fi o sensibilitate alimentară sau o boală virală. În cazul când copilul are o alergie alimentară îl poate ajuta NAN SupremePRo - protecția sigură pentru o creștere și dezvoltare sănătoasă a copiilor. Proteina OptiPro Hipoalergică proteina parțial hidrolizată, ușor se asimilează; Complex din 5 Oligozaharide ale LM protejază microbiota sănătoasă și selectiv elimină microflora patogenă; Probiotic Lactobacteria Reuteri formează microflora intestinală sănătoase și răspuns imun corect. O altă varintă ar fi terciul Nestle hipoalergic cu proprietăți nutritive pentru a oferi copiilor enegie necesară zilnică, nu conține alergeni, nu conține lapte, nu provoacă constipații, îmbogațit cu vitamine și minerale și foarte gustos.  Forțarea copilului să mănânce sau presiunea pentru a încerca sau gusta mâncarea nu funcționează. De fapt, adesea se întoarce înapoi. Cum se întâmplă asta? Copilul care se conformează și face ceea ce i se cere poate mânca mai mult decât îi spun indicațiile interne ale corpului. Făcând acest lucru din nou și din nou, îi poate învăța pe copii să mănânce în exces.Dacă copilul tău nu mănâncă, fă un pas înapoi și evaluează dacă încurajarea lui să mănânce funcționează sau înrăutățește lucrurile. Orice fel de presiune, chiar și remarci de sărbătoare de genul „Da! Știam că poți face asta!” iar laudele excesive pot duce la aceleași rezultate. Dacă copilul tău nu mănâncă și insistă că nu îi este foame, nu insista. Continuați să oferiți mese și gustări, chiar dacă sunteti refuzați. De asemenea, puteți încerca să faceți tot ce puteți pentru ca mâncarea lor să arate cât mai atrăgătoare sau distractivă. Tăierea alimentelor în forme de tăietor de prăjituri sau transformarea unei farfurii cu legume tăiate într-o scenă de desene animate poate ajuta.  

Brand Managerul companiei Synevo, Valentina Gherman, medic pediatru, a vorbit despre importanța analizelor medicale. Analizele de laborator sunt un instrument esențial pentru monitorizarea și menținerea sănătății copiilor. Aceste teste oferă informații valoroase despre starea de sănătate a micuților și pot ajuta la detectarea timpurie a unor afecțiuni sau anomalii, permițând intervenția medicală promptă. Nu există o regulă strictă privind vârsta exactă la care copiii ar trebui să facă primele analize de laborator. Recomandările variază în funcție de diferite aspecte, cum ar fi istoricul familial, simptomele sau factorii de risc specifici. În general, se recomandă efectuarea primelor analize de laborator în primul an de viață al copilului și continuarea monitorizării periodice în funcție de nevoile individuale. În general este nevoie de sfatul medicului pediatru sau a celui de familie pentru efectuarea anumitor analize de rutină sau individuale în dependență de caz. Laboratoarele Synevo oferă o gamă foarte variată de analize pe care le puteți efectua rapid, comod și fără programare. Aveți grijă de sănătatea copiilor voștri, împreună cu Synevo.

Reprezentanta companiei Optiplaza, Olga Tănase, medic oftalmolog, a vorbit despre particularitățile dezvoltării ochilor la copii și patologiile lor. Prima examinare a ochiului se face de medicul neonatolog pentru a vedea dacă copilul nu are strabism, cataractă, anomalii de dezvoltare sau retinopatia prematurului. În cazul în care este necesar, se poate cere examinarea medicului oftalmolog. În general, prima vizită la medical oftalmolog se efectuează la vârsta de 6 luni și se examinează mișcările globului ocular și dacă există anumite semne de patologii refractive. Următoarele vizite se fac la 1 an, 1,5 ani, 3 ani, 5 ani, 7 ani. Printre patologiile des întâlnite la copii se numără: Ocluzia canalului lacrimo-nazal, myopia, hipermetropia, astigmatismul, strabismul și ambliopia. Printre semnele care ar trebui să ne îngrijoreze se numără: dureri de cap/ nu văd bine/  văd în ceață; nu îi place să citească; pierde rândurile textului; inversează literele; ține cartea prea aproape; întoarce capul pentru a citi cu un ochi; ochi iritați, înlăcrimați. Rețeaua de magazine Optiplaza, deține o gamă largă de ochelari și accesorii potrivite pentru orice patologie, dar cel mai important este faptul că au medici specialiști la care puteți merge să faceți consultații și care ulterior vă pot sugera ce fel de ochelari trebuie să purtați, în dependență de patologia pe care o aveți.

Acest festival a fost mai special, întrucât a avut loc o prezentare de modă organizată de către Legante Bebe. Copilașii, împreună cu mamele lor au prezentat colecția de pijamale, hăinuțe clasice și sport ale brandului, iar fondatoarea acestuia Gabriela Grigoraș a povestit despre colecție, dar și despre brand în general. Legante Bebe are în stoc hăinuțe stilate și elegante pentru copii încă din primele zile de viață. Compania Légante bébé te ajută să alegi ținuta perfectă, rafinată , conforabilă și elegantă pentru copilul tău.

Reprezentanta companiei Biessen Pharma, Iuliana Șaptefrați, medic oftalmolog, a vorbit despre astenopia acomodativă la copii și despre sindromul oboselii digitale. Sindromul digital este o afecțiune cauzată de utilizarea excesivă a dispozitivelor digitale. Aceasta are simptome precum: dureri de cap, ochi, gât, spate, degete; oboseală oculară, lacrimi, Vedere încețoșată. Din cauza utilizării excesive a dispozitivelor digitale de la distanță mică, incidența astenopiei a crescut cu aproape 20% în ultimul deceniu. Deficiențele de convergență și acomodare sunt principalele mecanisme implicate în apariția astenopiei la copii. Factori de risc: *Copiii care petrec mai mult de 2 ore pe zi în fața ecranelor au un risc de până la 4 ori mai mare de a dezvolta sindromul digital; *Lipsa pauzelor regulate crește de 3 ori riscul de afectare, conform unui studiu experimental pe 90 de copii; *Postura incorectă prelungește solicitarea musculară și a acomodării vizuale, contribuind la instalarea rapidă a simptomelor; *Iluminatul necorespunzător conduce la o solicitare crescută de până la 40% a structurilor oculare. În cazul adulților,  oboseala oculară poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv: Stresul vizual, lucrul îndelungat la calculator; Conducerea pe distanțe lungi; Cititul în condiții de lumină scăzută. Pentru a ameliora starea de oboseală și stres, medical recomandă Astenor. Aspartatul de arginină ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui la nivelul ochilor. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea simptomelor oboselii oculare, cum ar fi senzația de ochi uscați, obosiți sau iritați. Reduce inflamația. Aspartatul de arginină are proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamației la nivelul ochilor. Inflamația poate fi o cauză a oboselii oculare.

Managerul companiei Alpen Pharma, Rimma Crețu a vorbit despre infecțiile virale la copii. Infecțiile respiratorii acute sunt foarte contagioase și se transmit cu ușurință de la o persoană la alta. Adesea infecțiile respiratorii apar în timpul sezonului rece. Ca urmare a infecțiilor respiratorii acute, anual aproximativ 1,9 milioane de copii mor. Infecțiile respiratorii se transmit direct prin tuse, strănut și indirect prin obiecte contaminate. Este obligatoriu de vizitat un medic atunci când copilul are temperatura 38ºС și mai mult, are o respirație șuierătoare, auzită chiar și de la distanță, scăderea frecvenței și volumului urinării timp de 5 ore, pielea a devenit vizibil uscată etc. Virușilor le place perioada rece și umedă, imunitatea slăbită, stresul, lipsa vaccinurilor, însă deloc nu le place aerul proaspăt, vitaminele, respirația nazală liberă și persoanele vaccinate. Astfel, managerul recomandă produsul Alpikol - produs natural împotriva gripei si răcelei, sirop pe baza de 3 componente cu efect patogenetic simpomatic, imunomodulator care scurtează durata de boală și contribuie la restabilirea organismului. Alpikol are compoziție naturală de o maximă inofensivitate, întărește imunitatea și are effect antiinflamator.

Reprezentantul companiei Berlin Chemie, Culev Veaceslav a vorbit despre Quixx baby care este un preparat bazat pe picături izotonice pe bază de apă de ocean. Conține apă de mare naturală diluată cu apă purificată pentru a obține o concentrație de sare de 0,9%, de asemenea conține minerale și oligoelemente valoroase din Oceanul Atlantic, este steril și nu conține conservanți. Se permite îngrijirea zilnică a nasului încă din prima zi de viață. Datorită conținutului de sare QUIXX baby este un produs foarte delicat și previne iritațiile la nivelul nasului sensibil. Balonarea este o problemă comună și stresantă pentru toți, iar la bebeluși, balonarea este una din cauzele care provoacă colicile. Pentru ameliorarea acestora reprezentantul recomandă Espumisan® care ajută la ameliorarea balonării și flatulenței. Până în prezent nu au fost observate reacţii adverse. Totuși, printre problemele cu care se poate confrunta un bebeluș, mai sunt și cele de creștere a dințișorilor care sunt mereu însoțite de durere. Pentru ameliorarea acestora se recomandă Anaftin. Sub stratul protector, formula unică a Anaftin® contribuie la o vindecare naturală. Acidul hialuronic acționează prin reținerea apei și creează un mediu care ajută țesutul lezat să se vindece. Aloe vera intensifică efectul hidratant ceia ce sporește epitelizarea și vindecarea leziunii. Nu conține zahăr, alcool etilic, anestezice locale sau alte medicamente.

Fondatoarea magazinului Beauty Mama, Parascovia Morari, a vorbit despre mituri legate de lenjerie. Printre cele mai întâlnite mituri avem: Sub haine albe, nu poți purta decât lenjerie albă (fals) - Lenjeria albă se va vedea chiar mai inestetic sub haine albe și va atrage atenția în mod neplăcut asupra ta. Ce trebuie să porți sub haine albe? Un nude diafan, un bej-maro și orice este apropiat de culoarea pielii. Cea mai confortabilă/calitativă țesătură este Bumbacul (fals) - Bumbacul nu se mulează bine și se deformează mai rapid. Ai nevoie de un singur tip de sutien (fals) - 3 tipuri de sutiene care trebuie să fie în garderobă: 1 Fără cusături  2 Balconete 3 Cu decolteu adânc. Sutienele tip bralette nu susțin sânii (fals) - Aceste sutiene sunt foarte confortabile și susțin sânii, păstrându-le forma naturală. Sunt foarte commode și sănătoase. Mărimea la chiloțel se ia ca mărimea la haine (fals) - La chiloței luăm cu o mărime mai mare. Nu contează detergentul cu care speli lenjeria (fals) - Detergentul nepotrivit poate cauza dermatită, o inflamație a pielii ce implică mâncărimi și roșeaăa, de aceea se recomandă folosirea unui detergent hipoalergenic. Mașina de spălat/uscătorul nu afectează calitatea lenjeriei (fals) - Mașina de spălat și uscătorul nu sunt indicate pentru curățarea lenjeriei intime. 

Așa cum este tradiția, la finalul fiecărui eveniment realizat de Odoraș se organizează o tombolă frumoasă cu multe cadouri din partea partenerilor și sponsorilor revistei.

Sursa foto: Sanda Armash 
Decor: DecoreTa

Share:

Articole recomandate