Odoraș.

Odoraș.

wormitin

Festivalul Mamelor desfășurat în premieră la Hîncești

Festivalul Mamelor desfășurat în premieră la Hîncești

Pe data de 7 august, Revista pentru părinți Odoraș, a organizat pentru prima dată Festivalul Mamelor în orașul Hîncești. La eveniment au participat peste 30 de mămici și viitoare mămici, care au avut ocazia să asculte sfaturile medicilor și reprezentanților companiilor farmaceutice și cosmetice din țară.

Reprezentanta companiei Nestle, Anastasia Tean, a vorbit despre îngrijirea copilului în prima lună de viață. Aceasta a oferit mămicilor sfaturi despre îngrijirea bontului ombilical, despre preparatele pe care le administrăm copilașilor și vitamin. Prima băiță se face a doua zi după externare, mai departe nou-născuții nu au nevoie de băiță în fiecare zi, însă în fiecare zi trebuie să li se face igiena ochilor, a urechilor și a nasului. Pentru efectuarea unei igiene intime corecte trebuie să se țină cont de următoarele recomandări: Spălarea se face în direcția dinainte-înapoi. Toaleta zonei genitale se face obligatoriu în fiecare dimineață și seară. Se spă zona genitală, apoi anală. Zonele intime ale bebelușei se vor spăla după fiecare scaun. După spălare, lăsați-o cîteva minute fără scutec, ca să respire pielea. Zona intimă se spală doar cu săpun pentru copii, care se va folosi doar pentru părțile murdare.  Bebelușul trebuie să aibă propriul săpun și prosop. Nu folosiți buretele pentru zona intimă, pentru a nu provoca leziuni. După spălare trebuie să ștegeți atent zona intimă. Nu apăsați puternic, mai bine uscați prin tamponare cu un șervețel. Aplicați o cremă pentru copii sau ungeți cu ulei fiert. Puteți aplica crema sau uleiul peste pliurile inghinale. Folosim aparatul de aer condiționat când avem copii mici? Desigur, dar temperatura din încăpere trebuie să fie maxim cu 5 grade mai mică, decât cea de afară, în caz contrar este posibil ca copilul să facă un șoc termic. În cazul în care ieșiți afară cu copilașul și acesta trebuie să fie alimentat, trebuie să țineți cont de câteva reguli: dacă copilașul se află la alimentație naturală, e bine să alimentezi într-un loc cu umbă, sau copilul să fie acoperit cu o plapumă subțire din coton sau muslină. Dacă copilașul se află la alimentație artificială, NU pregătim amesticul de acasa, folosim sticluțe speciale sau termos cu apă aparte și formula aparte.

Reprezentanta companiei Centro Impex, Dorina Rotaru, medic neonatolog, a vorbit despre colicile la bebeluși. Colicile sunt un fenomen destul de caracteristic, de regulă, unul din cinci copii are crize de plâns care încep după-amiaza și durează până târziu în noapte. Colicile apar de obicei în a treia sau a patra săptămână de viață (mai târziu la copiii prematuri) și până la șase săptămâni se intensifică, până la douăsprezece săptămâni problema începe de obicei să scadă și până la trei-patru luni colicile încetează. Simptomele colicilor: bebelușul plânge neconsolat, se încuntă și face grimase, strânge genunchii la piept, plânsul e strident și ascuțit, se înroșește la față, burtica e balonată și pumnișorii sunt încleștați. Metodele de prvenire a colicilor: Mișcări ale părinților - legănarea copilului. Exerciții - mișcări ale picioarelor, imitând o bicicletă. Alimentația corectă cu hrană artificială - biberon „anticolici”. Igienizarea ustensilelor copilului - suzetă, biberoane, linguri, (sterilizare timp de cel puțin șase luni, de preferință până la un an, apoi spălare imediată imediat după utilizare). Zgomotul alb, masajul și băile calde pot de asemenea să ajute pentru ameliorarea colicilor. Pentru eliminarea gazelor, medicul recomandă Flatam Plus, care prin intermediul plantelor ce le conține, posedă efect antispasmodic și antiflatulent. Acesta se folosește în cazul dispepsiilor, colicilor și flatulenței. De asemenea nu conține alcool, este pentru toate vârstele, începând cu primele zile de viață, are un gust plăcut, nu necesită dizolvat și este foarte bine tolerat!

Reprezentanta companiei Optiplaza, Olga Tănase, medic oftalmolog, a vorbit despre vizita copiilor la oftamolog. Prima examinare a ochiului se face de medicul neonatolog pentru a vedea dacă copilul nu are strabism, cataractă, anomalii de dezvoltare sau retinopatia prematurului. În cazul în care este necesar, se poate cere examinarea medicului oftalmolog. În general, prima vizită la medical oftalmolog se efectuează la vârsta de 6 luni și se examinează mișcările globului ocular și dacă există anumite semne de patologii refractive. Următoarele vizite se fac la 1 an, 1,5 ani, 3 ani, 5 ani, 7 ani. Printre patologiile des întâlnite la copii se numără: Ocluzia canalului lacrimo-nazal, myopia, hipermetropia, astigmatismul, strabismul și ambliopia. Printre semnele care ar trebui să ne îngrijoreze se numără: dureri de cap/ nu văd bine/  văd în ceață; nu îi place să citească; pierde rândurile textului; inversează literele; ține cartea prea aproape; întoarce capul pentru a citi cu un ochi; ochi iritați, înlăcrimați. Rețeaua de magazine Optiplaza, deține o gamă largă de ochelari și accesorii potrivite pentru orice patologie, dar cel mai important este faptul că au medici specialiști la care puteți merge să faceți consultații și care ulterior vă pot sugera ce fel de ochelari trebuie să purtați, în dependență de patologia pe care o aveți.

Următoarea vorbitoare a fost Rodica Corlat, product managerul companiei VitaPharm, care a abordat tema infecțiilor parazitare la copii și deparazitare. Care sunt simptomele paraziților intestinali? somn neliniștit, dureri de cap, oboseală, dereglări la nivelul tractului gastro-intestinal, lipsa poftei de mâncare, anemie, alergii. Dehelmintizarea (deparazitarea) reprezintă totalitatea acțiunilor de lichidare și eliminare a viermilor, cu restabilirea în același timp a funcțiilor pierdute ale sistemelor și organelor, curățarea țesuturilor și a cavităților, înlăturarea paraziților, indiferent de etapa de viață, și profilaxia ulterioară a infestărilor repetate. Drept soluție, managera a oferit preparatul Wormitin suspensie, care este un complex natural, eficient și inofensiv în profilaxia și tratamentul helmintiazei. Acesta omoară paraziții de orice tip la orice etapă de dezvoltare ou/larvă/matur, Ameliorează simptomele dispepsiei și disfuncției intestinale, cauzate de invazia helmintică, Elimină helminți din intestin datorită efectului laxativ și îmbunătățește funcția digestivă, Detoxifică organismului (neutralizează toxinele) ca urmare a invaziei helmintice.

Reprezentanta companiei Biessen Pharma, Ana Dragancea, a vorbit despre Gama Marimer. Nasul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului nostru și fără îndoială, orice modificare, obstrucție sau disconfort în nas, este ceva care ne deranjează imediat și produce iritabilitate. În acest sens, nasul nu numai că ne permite să captăm mirosurile mediului, ci are grija și de primirea, filtrarea, umezirea și reglarea temperaturii aerului care intră în corpul nostru. De aceea, îngrijirea nasului devine un aspect foarte important. La copii, nasul se dezvoltă treptat, respectiv atunci când se nasc, lipsesc mai multe formațiuni pe care un om adult deja le are. De aceea, nasul copiilor este mult mai sensibil și trebuie să avem o îngrijire corespunzătoare. Igiena nazală este esențiala pentru buna funcționare a năsucului la copii, pentru umidificarea mucoasei nazale și pentru prevenirea complicațiilor respiratoria. Astfel, medicul recomandă gama Marimer ajutorul perfect pentru îngrijirea foselor nazale, curăţarea și decongestionarea nasului înfundat, este un adjuvant în tratamentul afecţiunilor ORL și se poate folosi și post-chirurgical după rinoplastii.

Fondatoarea Brand-ului Beauty Mama, Parascovia Morari, le-a vorbit mămicilor din Orhei despre importanța purtării lenjeriei potrivite și trucuri de îngrijire a acesteia. Ca să alegem corect mărimea la sutien, este nevoie să fie probat, atunci când banda inferioară se ridică, înseamnă că mărimea pe care o porți este prea mare. Mărimea ideală trebuie să aibă banda inferioară fixă, dar confortabilă. Dacă sutienul lasă urme la subraț sau sânul este bombat peste cupă, mărimea este prea mica. Mărimea ideală este atunci când sânii sunt încadrați perfect pe banda metalică. Un alt sfat ar fi ca atunci când purtăm haine albe, nu trebuie să purtăm lenjerie albă, ci un abej, întrucât cea albă se vede și arată inestetic. Chiloțeii zi de zi se iau cu o mărime mai mare decît mărimea la haine iar lenjeria modelatoare se ia cu o mărime mai mică ca mărimea la haine. Lenjeria se spală cu detergenți ecologici, în caz contrar trebuie schimbată la fiecare 6 luni. Rețeaua de magazine Beauty Mama deține o gamă largă de lenjerie și hăinuțe pentru mame, cât și cele necesare pentru naștere și pentru nou-născuți.

Nelipsită a fost și tombola de la final, la care mămicile au avut ocazia să câștige cadouri frumoase și generoase de la partenerii și sponsorii revistei Odoraș. 

Share:

Articole recomandate