Iată de ce trebuie să mergi cu copiii la Festivalul Medieval

Iată de ce trebuie să mergi cu copiii la Festivalul Medieval

 

Toamna aceasta se anunță una cu surprize culturale atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Timp de trei zile, din 1 până pe 3 septembrie, Complexul Etno-Cultural Vatra te invită să vii cu întreaga familie la Festivalul Medieval, care a ajuns la cea de-a III-a ediție.

Tu și copilul tău vei deveni parte a celei mai frumoase povești, neauzite și nevăzute până acum. Veți avea parte de o adevărată teleportare în timp. Trambuline, leagăne, un șir de distracții și jocuri „medievale” – toate vor sta la dispoziția picilor, în timp ce părinții se vor putea bucura de un moment de relaxare.

În cadrul Festivalului Medieval 2017, copiii se vor putea implica în ateliere de creație, meșterind manual fluiere și săbii medievale din lemn sau păpuși din pănuși de porumb, pe care vor putea să le ia cu ei acasă. În plus, copiii vor putea lua o adevărată lecție de istorie, urmărind cavalerii prinși în lupte, costumele medievale, armele specifice vremii, dar și instrumentele muzicale. 

 

Tot pentru micii vizitatori, este amenajată o căsuță muzeu din secolul XIX unde povestea copilăriei „Capra cu trei iezi” va putea fi admirată prin personajele existente. Totodată, în curtea acestei căsuțe copiii vor putea admira spectacole de teatru și dans create special pentru ei.

 

Organizatorii celui mai așteptat eveniment vor avea grijă și de buna dispoziție a părinților. Astfel, cei mai neînfricați vor putea participa la diverse competiții sportive, vor avea parte de o escapadă prin Codrii Moldovei și vor lua parte la un concert grandios, care va culmina cu un spectacol nocturn de excepție cu foc de tabără și fire-show.

 

Precizăm că și în acest an va fi reflectată istoria sec. XII – XVI, în cadrul festivalului participând numeroase cluburi de reconstituire istorică și arcași de la noi din țară.

 

Ia-ți biletul de pe iticket.md la un preț bun! Mai multe detalii despre Festivalul Medieval găsești pe pagina oficială a evenimentului.

Foto: facebook.com/vatrafest

Adaugă comentariu