Informați și pregătiți corect de vacanța de vară a copiilor - așa au plecat părinții de la Șezătoarea Mamelor marca Odoraș

Informați și pregătiți corect de vacanța de vară a copiilor - așa au plecat părinții de la Șezătoarea Mamelor marca Odoraș

Revista online pentru părinți „Odoraș” a organizat o nouă Șezătoare a Mamelor pe data de 14 mai. Tema evenimentului a fost „Vacanțele și copiii” și s-a discutat despre deformările coloanei vertebrale la copii, înțepăturile de insecte, pregătirea copilului pentru instituțiile preșcolare și ce trebuie să conțină trusa medicală pentru călătoriile pe timp de vară.

Medicul endocrinolog și nutriționist, Elena Mornealo și medicul chirurg generalist, Eugeniu Condrațchi din cadrul Spitalului Internațional Medpark au vorbit despre cauzele, simptomele și tratamentul nodulilor tiroidieni. În acest sens, medicii au specificat că la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani în 80% se depistează această patologie. Există variații și în funcție de sex, femeile având o prevalență de 3 ori mai mare decât bărbații. Cauzele apariției nodulilor sunt: carența de iod în alimentație, predispoziția genetică, factorii constituționali (vârsta, sexul, obezitatea), sarcini repetate, boli genetice, radioterapia medicală a regiunii cervicale și expunerea la radiația ionizantă.

 

Medicul neonatolog de categorie superioară, Dorina Rotaru a vorbit despre regulile pentru o vacanță reușită cu copilul. Specialistul a specificat că principalele probleme de sănătate pe care le pot avea copiii în vacanță sunt toxiinfecțiile alimentare și episoadele diareice acute. Dacă călătoriți cu avionul sau cu mașina trebuie să vă asigurați că aveți la îndemână alimentele copilului, în acest sens, medicul recomandă piureurile Gerber și cerealele Nestle. Piureurile Gerber în ambalaje moi reprezintă o soluție comodă și practică, acestea nu conțin zahăr și sunt astfel o gustare sănătoasă pentru copil. Cerealele Nestle se prepară rapid, îmbunătățesc microflora intestinală și sporesc activitatea motorie la copii.

 

Kinetoterapeutul Tamara Belicci a relatat despre deformările coloanei vertebrale la copii. De asemenea, specialistul a menționat că există câteva tipuri de scolioză, și anume: scolioza congenitală (cauzată de o anomalie a oaselor, prezentă la naștere), scolioza neuromusculară (care este un rezultat al mușchilor și nervilor anormali) și scolioza idiopatică (conform mai multor cercetări acest tip de scolioză este genetic). Tratamentul scoliozei este stabilit de către medic în funcție de vârstă, starea generală de sănătate și cauza apariției ei.

 

Reprezentantul distribuitorului oficial al scutecelor Paddlers în Moldova, Tatiana Fala, a vorbit despre beneficiile acestor scutece. Reprezentantul a menționat că tot procesul de producție a scutecelor este automatizat, nici o persoană nu intră în contact cu scutecul în procesul de producere. Scutecele Paddlers rețin lichidul în interiorul scutecului, oferă o absorbție rapidă, iar loțiunea îngrijește pielea sensibilă a bebelușului.

 

Cel mai așteptat moment al serii pentru graviduțe este alegerea „Reginei serii” și anume a gravidei cu cel mai mare termen de sarcină. De această dată, două graviduțe au primit cadouri de la partenerii evenimentului, deoarece ambele aveau exact 40 de săptămâni și 6 zile de sarcină.

 

Medicul internist, directorul executiv al Reprezentanței Heel în Moldova, Corneliu Bîlici, a vorbit despre trusa medicală pentru călătorii pe timp de vară. Medicul a specificat că din trusa medicală nu trebuie să lipsească produsul Engystol pentru infecții virale, produsul Nervoheel pentru stres și neliniște, produsul Traumeel pentru inflamații și vânătăi, produsul Viburcol pentru febră, spasme și dureri.

 

Reprezentantul medical, Lilia Lazari a prezentat produsul Recreol unguent , care este utilizat pentru tratamentul leziunilor superficiale ale pielii (arsurilor mici şi fisurilor, abraziunilor şi crăpăturilor pielii), inflamaţiei pielii (ca rezultat al expunerii la radioterapie, fototerapie sau radiaţii ultraviolete).

 

Reprezentantul medical, Ruslan Stavila, a povestit despre produsul Kindinorm H, un preparat natural complex pentru corecția tulburărilor de comportament și de atenție la copii și adolescenți. Kindinorm H crește concentrația atenției, îmbunătățește capacitatea de învățare, scade hiperactivitatea și impulsivitatea.

 

Înțepăturile de insecte a fost tema prezentată de reprezentantul medical, Ana Andronovici. În acest sens, specialistul a vorbit despre produsul Kremgen, care acționează rapid și înlătură pruritul, roșeața și edemul, este inofensiv (se administrează copiilor de la 2 ani) și foarte comod în administrare.

 

Următorul eveniment marca Odoraș va avea loc pe 24 mai. Nu rata această ediție, înregistrează-te AICI și participă GRATUIT!

Adaugă comentariu