Problema miopiei la copii – în premieră abordată la Șezătoarea Mamelor

Problema miopiei la copii – în premieră abordată la Șezătoarea Mamelor

Mamele, tații și viitoarele mămici s-au adunat la o nouă șezătoare, organizată de revista Odoraș. La această întrevedere de toamnă participantele au aflat informații noi și utile despre sănătatea copiilor, au adresat întrebări, au putut procura diverse lucruri utile de la târgul improvizat în sală și au plecat acasă cu o serie de cadouri frumoase pregătite pentru ele.

În premieră în cadrul Șezătorii Odoraș a fost invitat un medic oftalmolog de către compania Optiplaza care le-a vorbit mămicilor despre unul dintre cele mai actuale și controversate probleme ale secolului XXI – miopia la copii, afecțiune care este în continuă creștere datorită noilor tehnologii. Pentru tratarea și prevenirea miopiei, oftalmologul Olga Tănase, recomandă trei metode: optic – cu lentile aeriene, adică ochelarii; cu lentile de contact; sau chirurgical - după 18 ani cu ajutorul laserului Excimer.

De această dată reprezentanții companiei Alpen Pharma au venit cu informații foarte interesante despre acomodarea picilor în instituțiile de învățământ. Alexandra Rumeanțeva, reprezentantul medical al companiei, a prezentat două produse, primul fiind Kindinorm – preparatul care ajută copilul să se concentreze și să-și îmbunătățească capacității de învățare. Cel de-al doilea fiind Imunokind – preparatul care ajută la formarea și întărirea imunității copilului chiar din prime zile de viață.

Tot pentru întărirea imunității cu ajutorul produselor naturale a vorbit și reprezentantul medical al companiei Grindex, doctorul Lucia Sîrbu, care a vorbit despre cât de important este să ne asigurăm că avem un intestin sănătos, aceasta fiind chiar și garanția imunității de fier, recomandând în acest sens preparatul Lactobex.

Despre profilaxia și tratamentul gripei și infecțiilor virale respiratorii acute a vorbit directorul executiv al companiei Heel, Corneliu Bîlici. Acesta a prezentat o serie de produse homeopatice, acum ar fi: Traumeel, Lymphomyosot, Engystol, Zeel, Vibrucol, Echinacea compositum și Discus compositum. Corneliu Bîlici recomadă ca aceste produse să se regăsească în farmacia de acasă a fiecărei familii pentru a preveni multe probleme de sănătate și pentru a le depăși pe cele existente deja.

O temă actuală și des discutată de către mămici este utilizarea nebulizatorului (inhalatorului) pentru tratarea afecțiunilor respiratorii la copii, subiect care a fost discutat în cea de-a doua parte a evenimentului. Victoria Cociug, reprezentant al Dr. Frei Moldova, a vorbit despre tipurile acestora, situațiile când pot și când nu pot fi folosite, regulile de utilizare ș.a. Câteva reguli de utilizare a nebulizatoarelor sunt: le folosim la 1,5 ore după masă, iar după procedură e bine ca timp de o oră să nu se bea și să nu se mănânce nimic; poziția trebuie să fie confortabilă; aparatul să fie bine curățat în prealabil; să nu se folosească infuzii din plante și nici uleiuri eterice, ci doar soluții fiziologice, apă Borjomi sau medicamente, doar cu prescripția medicului.

În contextul gripei, răcelei și a virozelor de sezon, reprezentanții companiei Polpharma au prezentat preparatul Helisal – efectiv în cazul tusei umede și uscate. Acesta fiind un medicament de origine vegetală, ce conţine în calitate de substanţă activă extractul din frunze de iederă. Manifestă acţiune expectorantă, mucolitică şi o acţiune spasmolitică slabă asupra musculaturii bronhilor. Potrivit reprezentanților, preparatul poate fi administrat din primele zile ale vieții.

Iar atunci când se ajunge la febră în cazul infecțiilor virale respiratorii acute, părinților le este recomandat să folosească pentru copilașii lor preparatul Nurofen, care are un gust plăcut, este comod de administrat și cel mai important - este eficient.

Reprezentanții companiei Vinamex au prezentat două produse extrem de eficiente și testate în timp. Primul dintre acestea a fost preparatul Oralsept – primul ajutor în durerile de gât. Oralsept este produsul care calmează rapid simptomele în caz de inflamare a gâtului și poate fi administrat atât de către adulți, cât și de către copii de la 6 ani. La maturi se recomandă câte 4-8 doze de spray, iar la copii nu mai mult de 4 doze de spray la fiecare 1,5 – 3 ore. Iar cel de-al doilea fiind produsul Flatam Plus, cu efect antiflatulent și antispasmatic – soluția perfectă pentru a ajuta bebelușii să scape de colicile abdominale. Nu conține alcool și are un gust foarte plăcut.

Despre importanța igienei orale corecte, dar și a folosirii unei paste de dinți sigure și fără adaosuri periculoase a vorbit mămica și reprezentanta companiei NobilCosmetics, Aura Revenco. Mămica recomandă pasta de dinți Herbal Therapy – unica pastă autohtonă, care este naturală sigură și poate fi găsită în 3 variante: Herbal Therapy Bior, Herbal Therapy Mix și Herbal Therapy Kids.

Tradiția evenimentului este alegerea „reginei serii” și anume a mamei cu cel mai mare termen de sarcină, care de această dată a avut 40 de săptămâni de gestație. Odoraș împreună cu Fundația Edelweiss și cu alți parteneri ai evenimentului i-au oferit gravidei o cutie întreagă cu produse de primă necesitate pentru îngrijirea bebelușului ce urmează să vină pe lume în cel mai scurt timp.

Fotograful care a surprins cele mai frumoase momente este Irina Spinei, iar decorul pentru fotografii a fost realizat de Decor LLux.

Toți participanții la eveniment au primit daruri de la partenerii evenimentului: produse de la Pufies și Savex. Iar cele mai norocoase mămici au câștigat premii frumoase la tombolă. La eveniment a avut loc și un târg special, iar la pauză, mamele au savurat delicii de la Foxy Sweets, cafea Moka și apa OM.

Următorul eveniment va avea loc pe data de 26 octombrie. Amintim că participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și doar în bază de înregistrare. Urmăriți rubrica Evenimente pe pagina Odoraș pentru detalii.

Parteneri: Grindex, Nurofen, Polpharma, Oralsept, Dr. Frei, Alpen Pharma, Herbal Therapy, Optiplaza, Flatam Plus, Heel, Busuioc TV, Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Sponsori: Pufies, Frosch, Splat, Maxikids, Baby Deea, Darkids, Sandoz, Special Baby, Baumall etc.

Fourshet: Foxy Sweets; Caffe Moka, apa OM.

Decor: Decor LLux

Fotograf: Irina Spinei Photograpy

Foto: Irina Spinei Photography

Adaugă comentariu