Quest-urile științifice – un know how pentru copii studioși

Quest-urile științifice – un know how pentru copii studioși

Până nu demult, metoda de predare a chimiei și fizicii sub forma unor activități interactive era una destul de răspândită printre copii din Rusia, Europa, America și Asia, mai puțin la noi. Apariția Laboratorului X a demonstrat că și țara noastră are suficienți copiii savanţi-cercetători înnăscuţi. Pentru a permite unui număr cât mai mare de curioși să pătrundă în tainele științei, animatorii de la Laboratorul X au dat în această primăvară startul quest-urilor științifice.

 

Ce sunt quest-urile?

O multitudine de jocuri ce țin de realizarea anumitor sarcini interactive destinate copiilor, sub forma unui show, prin intermediul căruia lumea științei devine extrem de interesantă.

Primul quest pentru copii: Vânătoarea de comori

Primul quest organizat la data de 10 aprilie, într-un local din capitală a adunat mai mulți copii, de diferite vârste, dar foarte implicați și curioși. De altfel, și tematica a fost una intrigantă - Vânătoarea de comori. Participanții au avut posibilitatea să își imagineze că au în mâinile lor jurnalul unui om de ştiinţă, care a creat un virus periculos, iar de datoria lor este să îl extermineze în doar 60 de minute. Așadar, toți cei prezenți au avut parte de o oră de mega distracție! Experimentele (legate de chimie și fizică explicate pe înțelesul tuturor copiilor) și gustarea (pizza, suc și vată dulce) au transformat week-end-ul acestor copii în unul plin de emoții și imagini spectaculoase.

Interesant şi pentru maturi

Nu mai puțin implicați au fost și maturii. Valentina Rojcovscaia, mama unui dintre copii prezenți, a ținut să menționeze că atât ea, cât și copilul său au avut parte de un show nemaipomenit care i-a ținut implicați pe toți, de la mic la mare și că așteaptă cu nerăbdare al doilea quest.

Cum poate participa şi copilul tău!

Următorul quest se desfășura în limba română, iar toți doritorii care vor dori să ia parte, trebuie să se înscrie  AICI  sau sa apeleze numarul de telefon: 079345678 

 

Galerie de imagini
image
image
image
image
image
image

Adaugă comentariu