Ultimele noutăți despre cel mai așteptat festival al Nordului. Vezi ce tare e programul DORfest!

Ultimele noutăți despre cel mai așteptat festival al Nordului. Vezi ce tare e programul DORfest!

 

În acest weekend mergi la Nord! Descoperă nordul Moldovei la un festival inedit, organizat la initiaţiva unei echipe de tineri în scopul de a conecta cât mai multe raioane din regiune și a le înfrăți prin spirit, tradiție și DOR. Festivalul se desfășoară în localitatea Gordinești, raion Edineț, Republica Moldova.

ACTIVITĂŢI. Începând de sâmbătă dimineața și până duminică seara sunteți aștepați la #DORfest să fiți parte din sărbătorirea Nordului prin muzică live, activități educative şi creative pentru adulți și copii, zone de relaxare și citit, Yoga și Henna painting, expoziții de pictură, târg cu haine, produse handmade, bunătăți bio, articole de artizanat și cu o zonă gastronomică gata să servească toți oamenii veniţi la festival.

 

MUZICĂ. Printre artiștii prezenți pe scena DORfest se numără Fanfara Poliției de Frontieră, Denis Midone, Ștefan Albu, 7 Klase, Heart Drops, Gândul Mâței, Maria Iliuț, Gabriel Nebunu, Comedy Zebra Show, Vasile Iovu și Ansamblul Folcloric Plăieșii. Daniel Bălan, talentatul artist român participant la Vocea României, va fi prezent pe scena DORfest și în calitate de prezentator alături de gazda festivalului, Ilinca Avram. Vedeţi mai jos programul final al festivalului. Apropo, organizatorii sunt deja pe poiana DORfest şi puteţi urmări ce se întâmplă în direct AICI.

 

DISTRACŢII PENTRU COPII. Pentru picii prezenți la festival organizatorii au pregătit un parc de distracții de mari dimensiuni unde vor găsi carusele, topogane și multe alte elemente de joc. În zona verde pe micuți îi aşteaptă jocuri creative și educative puse la dispoziție de Edu Joc, plus multe alte zone de recreere și joc prin cunoaștere. Copiii până în 10 ani beneficiază de acces gratuit la festival. 

 

CUM AJUNGI?

La DORfest puteți ajunge cu mașinile personale, parcarea este gratuită. Dacă nu aveți mașină, trebuie să ajungeți la EDINEȚ, unde în centrul orașului lângă monumentul lui Ştefan cel Mare vă așteaptă un maxi-taxi spre DORfest. Din sectorul Râșcani din Chișinău, puteți lua microbuzul spre Edineț cu reducere, dacă rezervați bilete la numărul: 060401010. Coordonatele GPS către poarta Dorului, le găsiți mai jos. 

 

DECOR ECO. Decorul festivalului este creat pe baza conceptului „green and clean”, de artista Tatiana Drobot. Acesta este realizat din materiale reciclate în proporție de 90% și va include obiecte de prin sat adunate care vor prinde viață și culoare la festivalul Dorului, două zone de "colectare de doruri", şase zone fabuloase pentru relaxare și pozat, indicatoare pe teritoriul festivalului și multe alte lucruri de poveste special concepute pentru festivalul NORDului!

 

EXCURSIE LA CASTEL. Pentru cei cu o condiție fizică bună și dornici de drumeții, sâmbătă la ora 13:00 puteți vizita rezervația naturală Castel, vizita dureaza 1.5h, iar duminică la ora 9:00 organizatorii vă invită la o drumeție de 3h în rezervația Castel și două cariere din regiune (include ghid și transport până la rezervație). Dacă doriți să explorați regiunea, puteți rezerva locuri în drumeții la numărul de contact: 078196878 - Tatiana Berliba. Tot la acest număr puteți rezerva locuri de cazare în satul Gordinești.

 

FOTOGRAFII. Zâmbim cu DOR de nord la camera fotografului oficial al evenimentului Victor Detto. Victor este prietenul DORfest și un fotograf extraodinar, care timp de 2 zile va surprinde cele mai frumoase momente ale oamenilor nordului în obiectivul său. Îl găsiți sâmbătă la Poarta Dorului unde sunteţi invitaţi să poposiți pentru o fotografie.

CEL MAI MARE RUG! Iubitorii de muzică sunt așteptați la RUGParty alături de DJ USG (Serge Ungureanu), care va mixa la lumina stelelor și căldura celui mai mare rug! Mişcăm poiana DORfest până la ora 1 noaptea.

 

În spirit de sărbătoare și în porturi tradiționale, Nordul Moldovei se adună pe 9 și 10 Septembrie în Gordinești, Edineț pentru a celebra frumusețea plaiului și înfrățirea prin tradiție, spirit și DOR.

Bilete online, informaţii despre festival şi regulament: www.dorfest.md Eveniment pe facebook AICI

 

Foto: facebook.com/dorfest; wikipedia.com; evenimente.md

 

Adaugă comentariu