Andreea Raicu: De ce nu trebuie să trecem un examen și atunci când ne dorim să facem un copil?

Andreea Raicu: De ce nu trebuie să trecem un examen și atunci când ne dorim să facem un copil?

Vedeta de televiziune din România, Andreea Raicu, e de părere că nu toți oamenii sunt făcuți să fie părinți. Aceasta a scris pe pagina sa oficială un articol cu titlul: „Cred că un copil e o minune, dar mai cred și că nu oricine e pregătit să-l aibă”. Vedeți mai jos la ce se referă.

Din punctul meu de vedere, un copil este o responsabilitate incredibil de mare și e important să te întrebi dacă ți-o poți asuma sau nu. Un copil nu este ceva cu care te joci sau îl scoți in lume sau, mai mult, în poze pe Instagram când ai chef.

Mă gândeam că sunt atât de multe situații în viață în care trebuie să dăm examene:

Ca să intrăm la liceu, trebuie să dăm examen.

Ca să intrăm la facultate, la fel.

Ca să ne luăm carnet de șofer, trebuie să dăm examen.

Mă întreb oare de ce nu trebuie să trecem un examen și atunci când ne dorim să facem un copil?

Sunt de părere că nu toată lumea care are copii e făcută sau pregătită pentru acest rol. Altfel nu ar fi atât de mulți copii abandonați sau abuzați atât fizic, cât și emoțional.

Copiii nu sunt niște proprietăți ale părinților, așa cum se raportează unii dintre aceștia la ei, sau asigurarea unei bătrâneți liniștite. Nu îi faci ca să-ți aducă o cană cu apă la bătrânețe!

Mă doare când văd părinți care își umilesc copiii în public, care îi agresează verbal sau fizic.

Mi se face pielea de găina când o mamă îi spune copilului care a făcut o mică boacănă ca ea l-a făcut și tot ea îl omoară.

Mi se rupe sufletul când mama își ignoră copilul, care are nevoie de atenția ei, pentru că se uită doar la telefon și la ce mai postează prietenii pe Facebook sau Instagram.

Da, e adevărat, nu știu cum e să fii mamă, dar știu că, atunci când și dacă Dumnezeu va considera, îmi va fi oferită șansa să aflu acest lucru. Până atunci, însă, aleg să mă bucur de viața mea și de lucrurile frumoase pe care mi le-a dăruit până acum.

 

Informații și foto: andreearaicu.ro

 

Adaugă comentariu