Părinții se fac vinovați de faptul că neregulile în grădinițe continuă

Părinții se fac vinovați de faptul că neregulile în grădinițe continuă

În ultima perioadă, ceea ce se întâmplă în grădinițele din capitală este de-a dreptul strigător la cer. Deși încă nu sunt mamă, mă afectează profund atitudinea autorităților, persoanelor angajate în grădinițe, dar cel mai mult mă miră comportamentul unor mămici, și mai jos am să vă spun de ce.

S-au adunat multe, deja paharul s-a umplut și începe să curgă prin părți, însă nimeni nici grijă nu-și face. Toxiinfecții alimentare, infecții intestinale, pancreatite etc. și se mai adaugă și cazul fetiței bolnave de tuberculoză, și toate acestea s-au întâmplat într-o perioadă atât de scurtă de timp. Faptul că autoritățile și persoanele responsabile nu se implică eficient pentru a preveni asemenea cazuri sau pentru a soluționa unele probleme deja existente, deja nu ne mai uimește.

Dar cum rămâne cu atitudinea mamelor care își sapă singure groapa sub picioare? Și aici mă refer la faptul că deși multe mame știu de neregulile și încălcările care se fac, acestea preferă să țină sub anonimat numărul instituției preșcolare și numele celor care au încălcat de teamă ca nu cumva să aibă de păgubit odrasla sa care încă mai are de frecventat acea instituție.

Stimate mămici, vă pasă mai mult de ceea ce o să creadă lumea despre dumneavoastră, decât sănătatea copilului? Nu conștientizați faptul că ascunzând asemenea ilegalități și nereguli grave, afectați viitorul copiilor voștri? Oare de ce să nu facem public tot ceea ce observăm noi? Vă asigur că dacă fiecare din voi ar face acest lucru, multe s-ar schima în țara aceasta. Voi credeți că dacă o să ascundeți unele lucruri o să contribuiți la bunăstarea micuților? Greșiți amarnic! De fapt, în așa fel nu faceți altceva decât să deveniți complici ai unor situații destul de grave.

Și vă plângeți că peste hotare este mult mai bine. Da, vă dau dreptate. Dar știți de ce acolo e mult mai bine? Pentru că oamenilor le pasă și ei nu tolerează ilegalități și nereguli. Așa că, dragi mămici, spuneți lucrurilor pe nume!

Opinie de Ana Prepelița,

redactor revista Odoraș.

Foto simbol: jc.md

 

Adaugă comentariu