Anul Nou Chinezesc începe pe data de 1 februarie. Superstiții și obiceiuri
- 2022-02-01
- 809
Anul Nou Chinezesc 2022 începe pe data de 1 februarie și este anul Tigrului de Apă, unul cu numeroase semnificații și implicații. Se spune că acest an va fi anul în care lucrurile vor lua amploare, va fi totul sau nimic, anul unde jumătățile de măsură nu-și au locul, transmite libertatea.ro
Anul Nou Chinezesc 2022 începe pe 1 februarie. Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor. Festivalul începe de obicei în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc și ia sfârșit cu Festivalul Lampioanelor care are loc în a cincisprezecea zi. Ajunul Anului Nou Chinezesc este denumit Chun Jie. Originea sărbătorii este veche de secole și este înconjurată de mai multe legende și obiceiuri. În vechime, perioada aceasta era una în care oamenii reflectau despre cum s-au purtat și în ce au crezut mai mult în anul trecut. Anul Nou Chinezesc începe la 1 februarie, iar în zodiacul chinezesc sunt 12 animale cărora le corespund anumiţi ani: şobolan, taur, tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, capră, maimuţă, cocoş, câine şi porc. Există cinci elemente în acest horoscop: Focul, Pământul, Metalul, Apa şi Lemnul. Anul 2022 este asociat „Tigrului de Apă‟, asociere ce se întâmplă o dată la fiecare 60 de ani.
Oamenii cumpără cadouri, decorațiuni, material textil, hrană și îmbrăcăminte. Un obicei pe care îl respectă fiecare familie este acela de a face curățenie generală în casă, pentru a îndepărta orice nefericire, în speranța unui an mai bun.
După curățenie, oamenii își pun pe pereți afișe roșii cu versete poetice și imagini cu Noul An Chinezesc. Un obicei cunoscut de sărbătoare este „Plicul Roșu”: persoanele căsătorite oferă copiilor și adulților necăsătoriți bani în plicuri roșii, apoi familia pleacă să felicite rudele și vecinii.
Cina servită în familie în ajunul Anului Nou trebuie să conțină carne de porc, pui și rață. De asemenea, de pe masă nu trebuie să lipsească un desert dulce.
De Anul Nou sunt comune și dansurile cu lei și dragoni. De asemenea, mulți chinezi bat tobele puternic, un obicei al celebrărilor festive.
De Anul Nou Chinezesc, certurile trebuie uitate și oamenii, iertați.
Seara de Anul Nou Chinezesc se încheie cu focuri de artificii. Se spune că zgomotul artificiilor și petardelor sperie spiritele rele.
Chinezii obișnuiesc să celebreze Anul Nou cu fast, pentru ca următoarele 364 de zile să fie pline de noroc, fericire și bani.
Sursa foto: wowbiz.ro